| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
KOSOVALI KRYEZIU, SALİHLİ'DE GÖRDÜ
KOSOVALI KRYEZIU, SALİHLİ'DE GÖRDÜ
Kosova'nın Sllovı kentinde yaşayan 19 yaşındaki Adelına Kryezıu, Salihli ilçesinde hayırseverleri desteği ile Özel Can Hastanesi'nde iki gözünden katarakt ameliyatı olarak sağlığına kavuştu.
Salihli Kosovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdülhadi Hür, Kryezıu'nun Kosova'da yaşadığını ve uzun yıllardır maddi imkansızlıklar nedeniyle bu rahatsızlığı olduğunu söyledi.

Hür, yaptığı açıklamada, "Adelına Kryezıu Salihli'ye geldiğinde birisinin yardımı olmadan yürüyemiyordu. Kızımızın annesi vefat ettiği için küçük yaştan bu yana yetim büyümüş. Dernek olarak elimizden gelen ne varsa yapmaya çalıştık. Kızımın sağlığına kavuşması için seferber olduk. Bu anlamda bizlere yardımcı olan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'a ve isminin açıklanmasını istemeyen hayırseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

Ameliyattan sonra her iki gözünün çok iyi gördüğünü belirten Adelına Kryezıu, "Küçük yaştan bu yana bu rahatsızlığım vardı. Yapılan ameliyat sonrasında sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Çok iyi görüyorum. Kosova'ya gittiğimde Türkiye'de yaşadıklarımı anlatacağım. Buradaki insanlarımızın ne kadar misafirperver olduklarından bahsedeceğim. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Özel Can Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Soner Akpınar da, şunları söyledi: "Kızımız yaklaşık iki hafta önce Kosova'dan Türkiye'ye geldi. İlk geldiğinde görme düzeyi 2 metre civarındaydı. Televizyondaki yazıları göremiyordu. Karşıdan gelen insanların kim olduğunu seçemiyordu. Hastaneye geldiğinde gözünde dejeneratif miyop dediğimiz yüksek derecede göz bozukluğu mevcuttu ve retinasında zayıflama vardı. İlk önce sağ gözünü ameliyat ettik ve görme düzeyi yüzde 70'lere çıktı. Şu anda ilk ameliyat olan gözü ile gelen insanların yüzlerini seçebiliyor. Diğer gözün ameliyatı da başarılı geçti."

Öte yandan, ameliyatın ardından AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ da Kryezıu'yu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.

Kategori : Sağlık
Tarih : 5/7/2013 14:26
Hit : 626




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 61

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I