| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
BAKAN BAĞIŞ, BİLİM FUARININ AÇILIŞINI YAPTI
BAKAN BAĞIŞ, BİLİM FUARININ AÇILIŞINI YAPTI
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de pilot okullar arasında yer alan Halil Kale Fen Lisesindeki TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışını yaptı.
Bugün sabah beraberindeki heyetle Turgutlu'ya gelen Egemen Bağış'ı, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, AK Parti il ve ilçe temsilcileri, daire amir ve müdürleri karşıladı.

İlk olarak Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi'ne gelen Bağış, burada Bilim Fuarının açılış kurdelesini protokol üyeleriyle kesti. Açılış öncesi Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü ve Vali Halil İbrahim Daşöz'ün ardından konuşma yapan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, şöyle konuştu: "Turgutlu'da sizlerle birlikte olmaktan ve bilim fuarının açılına katılmaktan ve her şeyden önemlisi başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirmekten mutluluk duyuyorum. Biz millet olarak eğitime önem veren ve verilmesi gereken bir noktadayız. Çok şükür son 10 yıldır Türkiye'de değişen birçok şey gibi, eğitime ayrılan bütçelerde değişmeye başladı. 1923'ten 2002'ye kadar bütçenin en büyük kalemi her zaman Milli Savunma Bakanlığı'na ayrılırdı. Ancak, 2002'den bu yana AK Parti Hükümeti ile birlikte değişmeyen bir gerçek var oda Türkiye Cumhuriyeti bütçesinin en büyük kalemi Milli Eğitim Bakanlığına ayrılıyor. Bunun neticesinde 150 yeni derslik yapıldı, bunun neticesinde Türkiye'nin dört bir yanında öğrencilere ders kitapları dağıtılmaya başlandı."

Artık çocuklarımızın elinde tablet bilgisayar olacağını anlatan Bağış, şunları söyledi: "O bilgisayarlarla çocuklarımız bütün dünyaya bağlanabilecek. Eğitime önem vermenin en büyük paydaşlarından biri TÜBİTAK oldu. Çok iyi hatırlıyorum eskiden TÜBİTAK'a ayrılan araştırma bütçeleri geri dönerdi. 2002'de iktidara ilk geldiğimizde Avrupa Birliği üyesi ülkelere seyyahat turuna çıkmıştık. İlk gittiğimiz ülkelerden biri de İtalya'ydı. İtalya, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine en çok destek veren ülkelerden bir tanesi. O zamanki İtalya başbakanı sayın Berlusconi bize ful destek sözü verdikten sonra, bir talepte bulunmuştu. Bir İtalyan firma, Bolu Tünelini yapmış, ancak alacağını Türkiye Cumhuriyeti Devletinden alamamıştı, bizden o şirketin mağduriyetinin giderilmesini rica etti. Haklı bir talepti alacakları vardı. Maalesef devlet o ödemeyi yapmamış. Ödeme yapmak için bizde bütçede yer aramaya başladık. Nerede bulduk biliyor musunuz? Bütçede üniversitelere ayrılmış, araştırma geliştirme projelerine yeteri kadar proje verilmediği için o para kullanılmamıştı. Türkiye'de araştırmaya üniversitelerimiz dahi önem vermiyordu. Türkiye'nin saygın bir ilçesi Turgutlu'da artık liselerimiz, okullarımız bu projeleri yapmaya başladı. İşte Türkiye'deki zihniyet değişimlerinin en büyük göstergelerinden bir tanesi. Gençlerimizin ürettiği projeleri görmeyi çok önemsedim. İşte Türkiye'yi Avrupa Birliği standartlarına taşıyacak anlayışta bu anlayıştır. Türkiye'yi Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak anlayış bu anlayıştır. Türkiye'nin eğitim standartlarını İngiltere'nin eğitim standartları ile eşleştirecek. İnsan hakları standartlarını İsveç'in insan hakları ve ifade özgürlüğü standartları ile eşleştirecek. Otobanlarını Almanya'nın otobanları ile eşleştirecek, benim vatandaşımın da kendini dünyanın saygın insanlarından biri olarak hissedebilmesini sağlayacak anlayış bugün Turgutlu'da ortaya konan anlayıştır."

Öğretmen ve öğrencileri kutlayan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşallah bu çözüm sürecinde istediğimiz noktayı yakalayalım. Türkiye çok farklı bir noktaya doğru ilerliyor. Bu güne kadar 350 milyon dolar terörle mücadeleye harcanmış. 350 milyon dolara 350 boğaz köprüsü yapılırdı. Yüzlerce hava alanı, binlerce kilometre otoban yapılırdı. Bir o kadar okul hastane yapılırdı. Bu ülkede bütün annelerin huzur içerisinde uyuyabilmesini sağlayabilirsek, evlatlarının ölüm haberini değil de, projelerdeki başarı haberlerini almalarını sağlayabilirsek, Türkiye'yi hiçbir güç tutamaz. İşte o zaman 2023 hedeflerimize daha hızlı ulaşırız. Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri yaparız."

Bakan Bağış, konuşmasının ardından Halil Kale Fen Lisesi tarafından hazırlatılan plaketi, Belediye Başkanı Serhat Orhan'a verdi. Bağış ise bakanlığı tarafından hazırlanan plaketi okul müdürü Tahsin Bozkurt'a verdi.

Bağış, daha sonra okul bahçesinde öğrencilerin hazırladığı projeleri gezdi. Bağış, öğrencilerin sigarayı bırakma amaçlı hazırladıkları projenin tanıtımı sonrası öğrencilere, "çözüm sürecini anlamayanlara karşı bunu anlatacak bir proje hazırlanabilir mi?" diye sordu.

Okulda düzenlenen programın ardından Egemen Bağış, geçen günlerde İngiltere'de kalp krizi sonrası hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanlarından Nalan Dirik'in Ergenekon Mahallesinde oturan ailesine taziye ziyaretinde bulundu, sonra Turgutlu'dan ayrıldı.

Kategori : Teknoloji
Tarih : 5/7/2013 17:34
Hit : 2450




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 7

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.01 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I