| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SARIGÖL'DE AFAD TOPLANTISI YAPILDI
SARIGÖL'DE AFAD TOPLANTISI YAPILDI
Manisa AFAD ve Acil Durum Müdürlüğü, Sarıgöl'de fay mağduru olan 82 hak sahibi ile toplantı yaptı.
Sarıgöl Belediye Düğün salonu'nda düzenlenen toplantıya Manisa AFAD ve Acil Durum İl Müdür Yardımcısı Güray Karakaya ile Harita Mühendisi Seda Yıldız katıldı. Sarıgöl içersinden geçmekte olan hareketli fay hattından etkilenen toplam 125 konut ve işyeri için yapılan incelemeler sonrası Bakanlar Kurulu kararı ile bu bölgelerin afet kapsamına alınmasından sonra ilçede belirlenen bir alanda faydan etkilenenler için TOKİ tarafından afet evleri yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Manisa AFAD ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdürü Güray Karakaya, "Müteahhit önce evleri TOKİ'ye devredecek. Ardından da TOKİ AFAD'a devredecek. Bu süreç tamamlandığında evlerin en geç üç hafta içersinde kura çekimi sonrası hak sahiplerine teslimi yapılacak. Evlerin maliyeti çıkarılacak ve buna göre hak sahipler borçlanacak. Hak sahipleri yeni evelerine girdiklerinde eski evlerin mutlaka yıkılması gerekmektedir" dedi.

Toplantıda hak sahibi vatandaşlar, TOKİ tarafından yaptırılan konutlarda bazı eksikliklerin olduğunu ileri sürerek giderilmesini istediler. Toplantıya katılan vatandaşlardan bazılarının da TOKİ afet evlerinde çalışmalarının karşılığı olarak aldıkları çeklerin karşılıksız çıkmasından şikayetçi oldukları, durumun AFAD yetkiliklerinin de bilmesinde yarar olduğunu dile getirerek, mağduriyetlerini ifade ettikleri bildirildi.

Kategori : Güncel
Tarih : 5/7/2013 20:55
Hit : 1506




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 6

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I