| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
5. ULUSAL YEREL EKONOMİLER KONGRESİ BAŞLADI
5. ULUSAL YEREL EKONOMİLER KONGRESİ BAŞLADI
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Salihli Meslek Yüksek Okulu'nun ortaklaşa düzenlediği "V. Ulusal Yerel Ekonomiler Kongresi" Salihli'de başladı.
Öğretim üyelerini teşvik etmek, motivasyonlarını arttırmak üzere bilimsel ödül teşvik sistemi geliştirdiklerini belirten CBÜ Rektörü Prof Dr. Mehmet Pakdemirli, "Çok çeşitli kaynaklarımız var. Bir bilim ödülümüz var ki bu en itibarlı ödül bu yaşam boyu performansa bağlı olarak verdiğimiz bir ödül. Bunun dışında TUBİTAK, KOSGEB'den proje alan öğretim üyelerimize ayrı bir ödülümüz var. Bu ödül sistemlerinin belki bir kısmının bir benzeri Türkiye'de belki hiçbir üniversitede olmadığı kanaatindeyim" dedi.

Kongrenin birincisini 1-2 Ekim 2005 tarihinde Karaman'da, ikincisini 17-19 Haziran 2010 tarihinde Sivas'ta, üçüncüsünü 26-28 Mayıs 2011 tarihinde Konya'da, dördüncüsünü 24-26 Mayıs 2012 tarihinde Gümüşhane' de beşincisini de Salihli'de düzenlediklerini belirten Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç.Dr. Hatice Yurtsever, şunları kaydetti: "Kongrenin temel amacı; bilim adamlarının, uygulamacıların ve üniversite dışındaki araştırmacıların ?Bölgesel ve Yerel Kalkınma? kapsamında bölgesel iktisat, yerel işletmecilik, üretim ve pazarlama, finans, tarım, turizm, yerel kurumların iktisadi yapıları ve yönetimleri, arazi yönetimi, yerel ekonomiler ve kadının rolü, örgütlenme, yönetişim merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin birbiriyle ilişkisi gibi konularda, hem teorik hem de uygulamaya yönelik yapılan araştırmaların sunumu ile tartışılan konuların yerel ve bölgesel kalkınmayı gerçekleştirmedeki rolünü çeşitli önerilerle birlikte ortaya koymaktır."

Konuşmaların ardından kongreye destek verenlere plaket verildi. Hotel Lidya Sardes'te gerçekleştirilen kongreye İzmir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, eski bakan Prof.Dr.Sabri Tekir, Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ile akademisyenler katıldı.

Kategori : Ekonomi
Tarih : 5/10/2013 05:31
Hit : 714




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 6

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I