| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
MHP'Lİ ORAL DOLUDAN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERLE GÖRÜŞTÜ
MHP'Lİ ORAL DOLUDAN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERLE GÖRÜŞTÜ
MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde çarşamba günü meydana gelen doludan zarar gören üzüm bağlarında incelemelerde bulundu.
MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral, MHP Sarıgöl İlçe Başkanı Necati Selçuk ile birlikte Sarıgöl'e bağlı Tırazlar, Sığırtmaçlı, Çanakçı ve Bağlıca köylerine ziyaret ederek, üzüm üreticilerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Oral, Sarıgöl başta ağırlıklı olmak üzere Alaşehir'in bazı kesimlerinde meydana gelen dolu afetinin son 40 yılın felaketi olduğunu belirterek, "Sarıgöl'de 25 bin 240 dekarlık alanda dolu zararı bulunmakta. Bu alanların zararı ise yüzde 10 ile yüzde 100 arasındadır. Burada yapılacak olan sadece zarar gören bağcıların borçlarını ertelemekle olmaz. Bu zaten yapılacak. Önemli olan hasar gören üzüm bağları kendilerini en az üç yıl toparlayamaz. Bu sürede üzüm üreticileri bağlarına nasıl bakacak? Üç yıl nasıl geçimlerini sağlayacak? Hükümet en kısa zamanda uzun vadeli olarak zarar gören vatandaşlarımıza faizsiz kredi vermeli. Burada üzüm üreticilerimiz kan ağlamakta. Bu bölgeye Tarım Bakanı acilen gelmeli ve görmelidir" dedi.

Oral, dolu felaketinin özel bir durum olduğunu ifade ederek, "Özel durumlarda özel kanunlar çıkarılmalı. Biz Manisa milletvekilleri olarak salı günü Meclis'te bir araya gelerek bu zararı masaya yatırmak taraftarıyım. Bu işin de takipçisi olacağım. Üzüm üreticileri bağlarını budamaya başladı" diye konuştu.

Kategori : Siyaset
Tarih : 5/11/2013 22:52
Hit : 2054




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 51

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I