| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ŞİİR İKİNDİLERİ 49. KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ŞİİR İKİNDİLERİ 49. KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Salihli ilçesinde yılda Güz ve Bahar olmak üzere 2 kez düzenlenen Şiir İkindileri'nin 49.'su Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi.
Salihli ilçesinde yaklaşık 28 yıldır düzenlenen Şiir İkindileri'nde şair Eray Canberk Dionysos Onur Ödülü'ne, Hıfzı Topuz ise Dionysos Emek Ödülü'ne layık görüldü.

Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonunda yapılan 49. Şiir İkindileri etkinliğine CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, şairler Adnan Özer, Cihan Barış Budak, Metin Celal, Onur Akyıl, Özlem Tezcan Dertsiz, Turgay Kantürk, Uluer Aydoğdu ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranların özgürlük ve bağımsızlık kararlılığı ile çıktıkları 19 Mayıs 1919'un Samsun'u neyse, bugünün Samsun'u da o dur çünkü Cumhuriyetimizi kuran iradenin düşünsel varlığı her zaman bizlerdir. Sanıyorlar ki o dağlarda yanan çoban ateşleri söndü. Hayır efendim, uzaktan bakan kimi geri niyetliler, o ateşi cılız görebilirler, fakat o ateş en az 1919'daki kadar güçlüdür. Çünkü Cumhuriyet dinamiklerini ayakta tutan güç, Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun çizdiği mutlak ve dönülmez çağdaşlık yoludur. Unutulmasın, o uzun yoldaki yolculuğumuz sürmektedir. Zaman zaman endişeleniyorsunuz, umutsuzluğa biliyorum fakat hayatlarımızın umutsuzluğa değil, mücadeleye ihtiyacı olduğunun altını bir kez daha çizmek isterim" dedi.

Etkinlikte, Dionysos Şiir Ödülü'ne şair Eray Canberk layık görüldü. Dionysos Sanat Emek Ödülü ise Hıfzı Topuz'a verildi.

Şair Turgut Uyar, Bekir Yurdakul'un sunduğu özel bölümle anıldığı etkinlikte, İsmail Hakkı Demircioğlu da müzik dinletisi sundu.

Kategori : Kültür Sanat
Tarih : 5/12/2013 19:44
Hit : 563




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 67

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I