| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
TANRIVERDİ VE YURTTAŞ, ÜZÜM ÜRETİCİLERİYLE
TANRIVERDİ VE YURTTAŞ, ÜZÜM ÜRETİCİLERİYLE
AK Parti milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi ile Muzaffer Yurttaş, Sarıgöl'e gelerek doludan zarar gören üzüm bağlarını gezip, yetkililerden bilgi aldı.
Sarıgöl ilçesine bağlı Tırazlar köyünde yüzde 100 zarar gören üzüm bağlarını inceleyen Hüseyin Tanrıverdi ve Muzaffer Yurttaş, bağlarda gördükleri zarar karşısında, "Sarıgöl'ün üzüm bağlarında diğer yerlerdeki bağlardan çok hasar var. Fotoğraflarına önceden bakmıştık ama buraları fotoğraflardan daha kötüymüş. Hepinize geçmiş olsun" dedi.

Tanrıverdi ve Yurttaş daha sonra, Tırazlar Köyü Düğün Salonu'nda üzüm üreticileriyle bir araya geldi. Üzüm üreticileriyle yapılan toplantıya; Sarıgöl Kaymakamı Mustafa Hamdi Yıkıcı, Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Toy, AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Muzaffer Yurttaş, "İki gündür bölgemizde dolu zararı olan bağları dolaşmaktayız. Bugün de Sarıgöl'deki bağlarımızı dolaştık. Sarıgöl bölgemizde yüzde 100'e yakın hasar var. Bu hasar sadece bu yıl için değil, önümüzdeki yıllara da etki edecek. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlar ile özel bankalara borçların ertelenmesi talep ediliyor. Sarıgöl özellikle doğal afet bölgesi ilan edilmeli. Bu afet değilse hangisi afet? Hazırlamış olduğumuz raporları meclise sunacağız" dedi.

Hüseyin Tanrıverdi ise konuşmasında, şunları söyledi: "El emeğiniz boşa çıkmasın diye gayretle çalışıyoruz. 2007 yılında çıkardığımız TARSİM Kanunu ile, tarım sigortasını yaygınlaştırmaya çalıştık. Değişime ayak uyduramıyoruz. Örneğin; kendimizi ve ürünümüzü sigorta etmeyiz ama arabamızı sigorta yaptırmayı ihmal etmeyiz. Zararın ne denli olduğunu görmek için yetkili arkadaşlarla bağları gezdik. Bundan önce dolu zararını öğrenir öğrenmez Tarım Bakanımızı haberdar ettik. Bakanlığımız da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile temasa geçerek dolu zararı raporu çıkarmaya başladı. TARSİM'de gerekli çalışmaların başlatılmasını istedik. Bizler yanınızdayız. Sizlerin sorunlarını ve gördüğümüz zararın haşmetini Ankara'ya ileteceğiz."

Tanrıverdi, Reyhanlı'daki saldırı konusunda da şu ifadeleri kaydetti: "Hatay Reyhanlı'da dün hain bir terör saldırısı meydana geldi. 46 vatandaşımız hayatını kaybetti. Çok yaralı vatandaşımız var. Milletimizin başı sağ olsun. Çözüm sürecini başlattık. Dört aydır anneler ağlamıyor çünkü şehidimiz yok. Bu çözümü engellemek isteyen mihraklar var ama başaramayacaklar. Bize engel olamayacaksınız. Bu millet terörden çok çekmiştir. Hiçbir terör örgütü ile pazarlığımız yoktur, ne de taviz vermişizdir. Tek devlet, tek millet, tek bayrak dedik ve bu vatan bir bütündür kimse bozamaz. Bu ülkenin bayrağı ay yıldızlı kırmızıdır. Kırmızı rengini, şehitlerimizin kanından almıştır. Bu kan Türk'ün, Kürt'ün, Çerkez'in kanlarından oldu. Bu bayrak bir kere göndere çekilmiştir; kimsenin indirmeye gücü yetmez. Bu vesileyle de tüm annelerin gününü kutlarım."

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi de, "Manisa'da 15 bölgemizde dolu zararı oldu. En büyük zarar ise Sarıgöl'de meydana geldi. Bağların budanması gerek ama zarar tespiti yapılmadan yapmayın. Acilen kaymakamlık tarafından oluşturulacak afet komisyonu çalışmalara başlayacak. Zarar gören çiftçilerimiz form doldurarak, teknik elemanlarımız tarafından bağlardaki dolu zararı belirlenecek. Mutlaka Tarım Sigortası geliştirilmelidir" diye konuştu.

Kategori : Güncel
Tarih : 5/12/2013 22:57
Hit : 2253




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 29

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I