| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
Çiçekli Göleti tamamlanıyor
Çiçekli Göleti tamamlanıyor
Gördes ilçesinin Çiçekli beldesinde yapımı devam eden gölet tamamlama aşamasına geldi. Göletin hiçmete girmesi ile yöredeki 5 bin 20 dönüm arazi sulama imkanına kavuşacak.
Meta Nikel A.Ş. ile DSİ arasında imzalanan protokol çerçevesinde inşa edilen Çiçekli Göleti'nde, geriye doğru sayım başladı. Sürdürülen çalışmalar sonucu, en geç bir ay içerisinde gölet inşaatı teslim edilmiş olacak. Su tutmaya başlayan gölet, sulama ve sanayi amaçlı kullanılacak.

DSİ tarafından yapılması düşünülen bu gölet için, bölgede üretim hazırlıklarına başlayan Meta Nikel A.Ş. devreye girmiş ve gölet inşaatının maddi finansmanını üstlenmişti. Taraflar arasında imzalanan protokol sonucu, yaklaşık 4 ay önce inşaat başlatılmıştı. Bu protokol çerçevesinde gölette depolanan suyun yarısını Çiçekli ve yöresindeki çiftçiler, kalanını Meta Nikel kendi ihtiyacı için kullanacak. Çiftçilere tarımsal sulama için gerekli olan pompaj (enerji) düzenlemesinin yüzde 98?i de Meta Nikel tarafından karşılanacak.

Göletin hizmete girmesiyle birlikte, Çiçekli ve yöresinde 5 bin 20 dönüm arazi sulama imkanına kavuşacak ve sulu tarım için büyük bir hareketlilik yaşanacak. Aktif depolama hacmi 3 milyon 170 bin metreküp olan Çiçekli Göleti'nde, protokol gereği sulamaya öncelik verilecek.

Kil çekirdek-kaya dolgu sistemiyle inşa edilen göletin; gövde yüksekliği 35,5, gövde kret uzunluğu ise 242 metre. 300 bin metreküp dolgu ile inşa edilen gölet, Çiçekli beldesi Aşağı Değirmen mevkiinde bulunan, Karahasanlı deresinin sularını toplayacak. Maliyeti 7 milyon lira olan Çiçekli Göleti, Meta Nitel A.Ş. tarafından inşa edildi, ancak göletin mülkiyeti DSİ?ye ait. Gölet inşaatı en geç bir ay içerisinde üstlenici Uluova İnşaat tarafından teslim edilecek. Çalışmalarda sona gelinirken, gölette su tutma işleminin başlaması burudan yararlanacak çiftçileri sevindirdi.

Kategori : Ekonomi
Tarih : 12/19/2012 09:56
Hit : 5107




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 22

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I