| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SALİHLİ'DE HİZMET BEREKETİ
SALİHLİ'DE HİZMET BEREKETİ
Salihli ilçesinde toplu temel atma ve açılış törenleri gerçekleştirildi.
Salihli ilçesinde düzenlenen törenlerde Yılmaz Kasabası Şehit Hüseyin Arı İlköğretim Okulu temel atma töreni, Devlet Hastanesi Prefabrik Poliklinik açılışı, Planetaryum ve Gözlemevi açılışı, 30 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin temel atma töreni ile Öğretmenevi'nin açılış törenleri gerçekleştirildi.

Salihli ilçesinde toplu temel atma ve açılış törenleri gerçekleştirildi. İlk tören Yılmaz Kasabası Şehit Hüseyin Arı İlköğretim Okulu bahçesinde 12 derslik ek bina temel atması gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Yurttaş, "Mürekkep damlalarının akmayacağı yerde kan damlaları akar. Biz Milli Eğitim olarak inançlı geleceğe güvenle bakan milli ve manevi değerlerine saygılı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Onun içinde Milli Eğitime büyük önem veriyoruz. 10 yıldır bu ülkede iktidarımız döneminde Milli Eğitimin bütçesi hep birinci sırada yer aldı ve biz var olduğumuz sürece eğitimin bütçesi hep birinci sırada yer alacak. Bugün temelini attığımız bu bina önümüzdeki yıl eğitim-öğretime açılacak" dedi.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu'da, toplum olarak son yıllarda eğitime çok daha fazla önem verdiklerini ifade etti. Konuşmaların ardından 12 derslik ek binanın temel atma töreni gerçekleştirildi.
İkinci törende Salihli Devlet Hastanesi bahçesine yapılan prefabrik polikliniklerin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Yurttaş, "Sağlık ve eğitim birbirine her zaman bağlantılıdır. Salihli Devlet Hastanesi bizim en çok hizmet veren devlet hastanelerimizden birisidir. Geçtiğimiz yıl Salihli nüfusu yüz bin civarında, geçtiğimiz yıl Salihli devlet Hastanesi'nin poliklinik sayısı 532 bin 425 Salihli nüfusunun 5 katı hasta muayene edilmiş. 165 bin acil polikliniğinde vatandaşlarımıza hizmet edilmiş. 17 bin hasta yatarak tedavi görmüş, 15 bin hastaya da ameliyat uygulanmış. Salihli Devlet Hastanesi ve çalışanları ile gurur duyuyoruz" dedi. Konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesildi.

Salihli ilçesindeki diğer bir açılış törenine ise Manisa'ya 251 Bin dev Öğrenci projesi kapsamında ilk kez yapılan Planetaryum ve Gözlemevi'nin açılışı gerçekleştirildi. Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen açılışta konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, "Burası sadece uzayı gözlemlemeyecek aynı zamanda geleceğimizi gözlemleyecek. Çünkü bundan daha çok yavrularımız, gençlerimiz geleceği emanet edeceğimiz, güvendiğimiz gençler bundan faydalanacaklar. AK Parti iktidarı ile birlikte artık Türkiye'de eğitim bütçesi öne çıkmıştır. Önceki dönemlerde savaş bütçesi öne çıktığı zaman her birimiz yüksek tahsildeyken eylemlere katılırdık. ?Savaşa değil eğitime bütçe? diye bağırırdık. Şimdi çok şükür o günlere geldik. Eğitimin önünde bir engel tanımıyoruz" dedi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, "Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir ülkesinde bu yaşta çocukların yaptığı böyle bir eser yok. Onun için bu çocukların hakkını layıki ile teslim etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu eser sadece Salihli'de çocukların eseri değil bu eser Kula'daki, Selendi'deki, Demirci'deki dev öğrencilerin tuğla koyduğu bir eser. Manisa'mızın 16 ilçesi var. Hemen hemen hepsi birbirinden kopuk. Değişik sosyal kültürel aileyetlere sahip ama bu projede bu çocukların hepsi tek vücut oldular, bir oldular, beraber oldular" dedi.

Konuşmaların ardından Planetaryumun yapımında emeğe geçenlere plaket verilerek açılış kurdelesi kesildi.

Daha sonra 30 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin temel atma töreni ile Öğretmenevi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Törenlere AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şahin, Salihli Cumhuriyet Savcısı Mithat Kutanoğlu, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Türkyılmaz, Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Gürsoy, AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul, CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu ile davetliler katıldı.

Öte yandan program kapsamında son olarak Öğretmenevi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Kategori : Güncel
Tarih : 5/19/2013 21:45
Hit : 695




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 49

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I