| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
PEDALLARA ÇEVRE İÇİN BASILDI
PEDALLARA ÇEVRE İÇİN BASILDI
Alaşehir Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi 97 genç, 251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında bisikletleriyle şehir turu attı.
Çevre bilincinin kazanılması ve gereksiz yere özel araç kullanılmamasına dikkat çekilmesi amacıyla gerçekleştirilen bisiklet turunun startını İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Taylan verdi.

Girişimcilik projesi alanında çalışan öğrenciler 250 adet logolu şapka ve blok not hazırlayarak bunları okul salonunda satışa sundular. Elde edecekleri gelirle proje için yapılan harcamaları karşılayacaklar.

Grup adına konuşan 11. sınıf öğrencisi Fatih Genç, "251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında Girişimcilik konusunu ele aldık. Bu amaçla 250 tane şapka ve blok not hazırladık. Bunları okulumuzda satışa sunduk. Elde edeceğimiz gelirle çalışmalarımızı daha da geliştireceğiz. İnsanlarda çevre bilincinin geliştirilmesi, en ucuz ve en sağlıklı ulaşım aracı olan bisiklet kullanımının artırılması, her gittiğimiz yere otomobille gidilmemesi amacıyla bir etkinlik düzenledik. Dolayısıyla akaryakıt tüketiminin azaltılmasını, çevrenin kirletilmemesi konusunda dikkat çekmeyi hedefledik. Bisikleti olan 97 arkadaşımız bu projeye bisikletleriyle katıldı. Doğanın korunması için benzer çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bisiklet turunun startını veren Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhami Taylan da, "Öğrencilerimiz girişimcilik projesi ile topluma örnek olmayı amaçladılar. Doğal kalan, akaryakıtın kirletmediği bir çevre ve bisiklet kullanımını özendirmek istediler. Çocuklarımıza fırsat verildiği zaman neler yapabileceklerini görüyoruz. Öğrencilerimiz çevre bilincini artırmak, vatandaşların dikkatini bu alan çekmek istediler.Her yere arabayla gitmek yerine, en ekonomik ulaşım aracı olan bisikletten yararlanılması mesajını verdiler. Emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Atatürk Anadolu Lisesi önünden başlayan bisiklet turunda, Atatürk Bulvarı, İstiklal, İsmet Paşa, Süleyman Demirel Caddeleri takip edilerek tekrar okula dönüldü. Polisin eskortluk yaptığı 13 kilometre mesafeli turda öğrencilere, bir 112 Acil Servis ambulansı da eşlik etti.

Kategori : Eğitim
Tarih : 5/22/2013 20:45
Hit : 4830




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 50

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I