| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
VALİ SAVAŞ ANAOKULU AÇILIŞINA KATILDI
VALİ SAVAŞ ANAOKULU AÇILIŞINA KATILDI
Vali Savaş, Saruhanlı'ya bağlı Paşaköy beldesinde Hayırsever İşadamı Hayri Sarıgöl, İl Özel İdaresi ve Paşaköy Belediyesi'nin katkılarıyla yaptırılan 3 derslikli Vasvi Sarıgöl Anaokulu'nun açılışına katıldı.
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, "Bu milletin daha fazla gelişmesi için katkı sağlamak üzere donatılmış ve bu amaçlı hareket eden bireyleri el birliğiyle yetiştireceğiz." dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu'nun da katıldığı açılışta konuşan Savaş, eğitimin milli bir konu olduğunu ifade etti. Erdemli, ahlaki değerlerine sahip, bu milletin bireyi olmaktan kıvanç duyan bireylerin bu okullarda yetiştirileceğine kaydeden Vali Savaş, şöyle konuştu: "Eğitimde toplumsal değerleri, becerileri ve yetenekleri kazandırdığımız anaokulu aşaması önemli bir yer teşkil ediyor. Bunu takip eden İlkokul, Ortaokul aşamalarında da çocuklarımıza toplumun değerli saygın bir bireyi olması için gerekli olan erdemli davranışları, milli özellikleri, gelenek ve görenekleri ve bunun yanında sağlıklı düşünmeyi ve bilimsel düşünme yeteneğini kazandırıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız kurum, çağımızın gerektirdiği bir okul olacak. Eğitim hususunun milli bir konu olduğunu bilen çok değerli hayırseverlerimiz, yerel yönetimlerimiz ile ülkenin bütçe imkanlarını birleştirip bir sinerji oluşturarak bunu başarıyoruz."

"EĞİTİM ÜLKENİN GELECEĞİDİR"

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise eğitim merkezilerinin ülkenin geleceği olduğunu, bunun için hükümetin eğitime büyük önem verdiğini ve eğitim bütçesinin hep ön sıralarda bulunduğunu kaydetti. Eğitimsiz, bilinçsiz bir toplumun ayakta durmasının mümkün olmayacağını dile getiren Tanrıverdi, "Gençlerimiz geleceğimizin teminatı diyorsak, o zaman gençlerimizin eğitimli olmasını sağlamamız lazım ve değerlerine bağlı bir nesil olmalarını sağlamamız lazım. İşte bu konuda yavrularımızın yetenek ve kabiliyetlerini düşünerek, onların kendi geleceklerini vicdanı hür bir şekilde tespit edebilmeleri için bildiğiniz gibi 8 yıllık kesintisiz eğitimi sistemini değiştirdik, şimdi 12 yıl kesintili eğitim sistemi getirdik." dedi.

Törendeki diğer konuşmaların ardından Vali Savaş, okulun yapımını üstlenen hayırsever işadamı Hayri Sarıgöl ve kızı Seçil Sarıgöl'e plaket verdi. Milletvekili Tanrıverdi de okulun yapımına katkıda bulunan Paşaköy Belediye Başkanı Dilşat Ulaş'a plaket verdi. Anaokulu öğrencileri tarafından yapılan gösterilerin ardından, okul binası kurdele kesilerek hizmete açıldı. Vali Savaş, açılıştan sonra sınıfları dolaşarak, öğrencilerle sohbet etti. Vali Savaş ve AK Partili Tanrıverdi, buradaki açılışın ardından Saruhanlı'nın Sarıçam köyünde yapımına başlanan Gevenlik Sulama Göleti inşaatında incelemelerde bulundu. Protokol üyeleri daha sonra Çaltepe köyüne geçerek buradaki hayır yemeğine katıldı.

Kategori : Eğitim
Tarih : 6/2/2013 19:15
Hit : 2633




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 21

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I