| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
EFSANE BAŞKANIN ADI ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ
EFSANE BAŞKANIN ADI ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLDİ
2005-2011 yılları arasında Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan ve 1 Ağustos 2011 tarihinde 58 yaşında hayata gözlerini yuman iş dünyasının efsanevi başkanı Talat Zurnacı'nın adı, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde yaşayac
Geçtiğimiz yıl Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol hayata geçirilmesi planlanan Talat Zurnacı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. 1 milyon 274 bin liraya mal olacak olan lise binasına 380 bin lira Ticaret ve Sanayi Odası, 120 bin lira Zurnacı ailesi destek verdi.

16 DERSLİKTEN OLUŞACAK

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, "Salihli 70. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, 1993 yılında eğitime başlamış olup bugüne kadar 3 geçici binada eğitim vermiştir. Halen 50. Yıl Ortaokulu bünyesindeki geçici binasında Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği bölümlerinde 29 öğretmenle toplam 246 öğrenciye eğitim verilmektedir. Okulumuzun acil bina ihtiyacı nedeniyle Manisa Valiliği ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası arasında 'Talat Zurnacı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi' bina yapım protokolü imzalanmıştır. Toplam ihale bedeli 1 milyon 274 bin lira olan bina için odamız tarafından 500 bin lira ödenmiştir" dedi.

Peynircioğlu, Talat Zurnacı Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde toplam 16 dersliğin yanı sıra laboratuar, idari odalar, kütüphane ve sosyal alanlar olacağını da sözlerine ekledi.

ONDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Türetken de, şunları söyledi; "Merhum başkanımız Talat Zurnacı, 2005 yılında Salihli'ye ilk adım attığında halka büyük bir umut verdi. Ondaki hizmet aşkı Salihli'yi büyüledi. Biz ekip arkadaşları ve Salihli halkı ondan çok şey öğrendik. Onun, Salihli'yi, ticaret ve turizm kenti yapma hayali vardı. Hiç durmadan bütün hayallerini hayata geçirmeye çalıştı. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar eğitime bir çok noktada büyük destek verdik. Bunlardan bazıları Sekine Evren Anadolu Lisesi, Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu'dur. Fakülte binasına verdiğimiz destek ise 400 bin lirayı bulmuş durumda. Rahmetli başkanımızın adını taşıyan bu okula ise oda olarak 380 bin lira biz, 120 bin lira da eşi ve çocukları destek verdi. Milletin ve devletin yükselebilmesi için eğitimli ve donanımlı gençlere ihtiyaç var. Biz, Türkiye, Dünya'nın yıldızı olsun istiyoruz. Eğitimli gençler olsaydı, bugün okullara, dershanelere, polis arabalarına zarar verilmezdi."

Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, "Tarih, devletine milletine hizmet edenleri yazar ve insanlar onları hatırlar. Merhum Talat Zurnacı, 'Bugün hayır işleri için ne yapabilirim' diye yorulan bir insandı. Kendisini rahmetle anıyoruz" diye konuştu.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise, "Eğitim, bir ülkenin kamu hizmetleri içerisinde en önemli olanıdır. Manisa'da da hızlı bir nüfus artışı var. Buna paralel olarak eğitim öğretimde gerek fiziki mekan gerekse eğitici kadroda ihtiyaçlar doğuyor ancak ülkemizde özellikle fiziki mekanların temini sadece devlet imkanlarına bırakılmıyor. Bunun örneğini Manisa'da da çok fazla görüyoruz. Belediyelerin kurum ve kuruluşların katkıları ile imzalanan protokoller sayesinde eğitim öğretime bir çok fiziki mekan sağlanıyor. Bugün burada temelini attığımız lise binası da bunun bir örneğidir. Rahmetli Talat Zurnacı ile tanışma fırsatım olmadı ama onun ne kadar çok sevildiğini bugün rahatlıkla
görebiliyorum. Mekanı Cennet olsun" dedi.

Konuşmaların ardından, Vali Savaş tarafından lise binasının yapımına katkılarından dolayı Salihli TSO Başkanı Türetken'e plaket verildi.

Daha sonra, protokol üyeleri ile Talat Zurnacı'nın eşi Seçil Zurnacı ve çocukları Elif ile Halil Zurnacı'nın da katılımı ile lise binasının temeli atıldı. Temel atma törenine Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, kurum ve kuruluş temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.

Kategori : Güncel
Tarih : 6/9/2013 17:42
Hit : 2335




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 59

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I