| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ULUDERBENT KİRAZ FESTİVALİ YAPILDI
ULUDERBENT KİRAZ FESTİVALİ YAPILDI
Alaşehir Uluderbent Kiraz Kültür ve Sanat Festivali'nin 9.'su Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ın da katılımıyla gerçekleştirildi.
Alaşehir'e bağlı Uluderbent beldesinde 9 yıldır devam eden festivale Vali Savaş'ın yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşçı, il genel meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Uluderbent'te 16 yıl önce tütüne alternatif ürün olarak yetiştirilen kirazın tanıtılması ve pazar payının artırılması amacıyla Uluderbent Belediyesi tarafından organize edilen festivalde 80 üreticinin birbirinden güzel kirazları yarıştı. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu İlhan Cevizdibi 1'nci, Muzaffer İşlek 2'nci, Şeref Karagöz 3'üncü oldu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Uluderbent Belediye Başkanı Muzaffer Teke, "3 bin 500 nüfusa sahip Uluderbent Kasabasında halk bir zamanlar tütünden başka bir ürün yetiştirmiyordu. Kasabada 16 yıl önce oluşturulan kiraz bahçeleri şimdi meyvelerini vermeye başladı ve yurt dışına tırlarla kiraz ihraç ediliyor. 9 yıldır düzenlenen kiraz, kültür ve sanat festivali kiraz üretimini tetikledi. 2 bin ton ile başlayan kiraz üretimi şu an 5 bin tona tırmandı" dedi.

Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş da "Uluderbent, Alaşehir'in en önemli yerleşim yerlerinden birisi olup, insanları çalışkan ve üretkendir. Alaşehir yöresinde üretilen kiraz, kestane ve üzüm yurt içi ve yurt dışına satılıyor. 'Bin Günde Bin Gölet' projesi kapsamında Uluderbent'in üst kısmına yapılması düşünülen Örencik Göleti yatırım programına alınarak ihalesi yapıldı. Örencik Göleti ile bölge sulu tarıma geçecek" diye konuştu.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise yaptığı konuşmada, "Uluderbent Kasabası yetiştirdiği kaliteli ürünleri ile bölgeye örnek olmaktadır. Sizler 'iyi bir üretici nasıl olunur, nasıl kaliteli ürün yetiştirilir' mesajını, yetiştirdiğiniz ürünü burada sergilemekle gösteriyorsunuz. Kamu kurumları olarak bize düşen görev sizlere yardımcı olmaktır. Bölgenin sulu tarıma dönüştürülmesi için ne yapılması gerekiyorsa bizler imkânlarımız doğrultusunda yapmaya hazırız" dedi.

Uluderbent Kiraz, Kültür ve Sanat Festivali'nin ağası ve sponsoru Alaşehir S.S Alaşehir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Gündüz Karaoğlan, yarışmada ilk üçe giren üreticiye çeyrek altın hediye etti. Ödül olarak yarışmanın 1'incisine dizüstü bilgisayar, 2'ncisine bulaşık makinesi, 3'üncüsüne çamaşır makinesi verildi. Ayrıca dereceye giren diğer yarışmacılara da çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Kategori : Kültür Sanat
Tarih : 6/9/2013 17:57
Hit : 3397




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 10

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I