| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
VALİ SAVAŞ 22 DERSLİKLİ OKULUN TEMELİNİ ATTI
VALİ SAVAŞ 22 DERSLİKLİ OKULUN TEMELİNİ ATTI
Salihli ilçesinde Özel Zuhal Eğitim Kurumları tarafından Barış Mahallesi'nde, 10 dönüm alan üzerine 22 derslik olarak yaptırılan ortaokul hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Temel atma törenine Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Opr. Dr. Muzaffer Yurttaş, İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Özel Zuhal Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Karademir, "Salihli'de, Özel Zuhal Eğitim Kurumları 1995 yılında Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel eğitim ilkeleri doğrultusunda kuruldu. Kurulduğu tarihten bugüne kadar gelen süreçte eğitime ve istihdama kaynak olmuştur. SBS ve LYS sınavlarında bir kez Türkiye derecesi elde eden öğrenci çıkarırsan kendimizi başarılı, bu başarı her yıl tekrar ederse rakipsiz olduğumuzu kabul ederiz. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı programı kapsamında yapılan SBS ve LYS sınavlarında Özel Zuhal Eğitim Kurumlarında eğitim-öğretim gören öğrencilerimiz başarılı sonuçlar elde ettiler. Salihli ve Türkiye Birincisi okulumuzdan çıktı gururluyuz" dedi.

Manisa Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel ise "Ülkemizde kurum itibarıyla az olan özel eğitim kurumlarına ihtiyaç vardır. Manisa'da Eğitim-öğretim veren özel kurumların sayısı ise 61.Resmi eğitim kurumlar ile birlikte özel eğitim kurumları geliştikçe eğitim seviyesi daha üst seviyelere çıkacaktır." dedi.

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ,"Ülke insanının gelişebilmesi, refah ve huzurunun sağlanması için eğitime önem verilmektedir. Eğitim sisteminde yaşanan sorunların çözümü de ilk sırada yer almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel ilkeleri doğrultusunda Salihli'de eğitim-öğretim hizmetleri veren Özel Zuhal Eğitim Kurumları elde ettiği başarıları örnek olmuşlardır."dedi.

Salihli'de son 4 haftadan beri önemli projeler hayata geçirildiğini dile getiren İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu,"Bu projeler arasında yer alan sağlık ve eğitim kurumlarının temelleri atılırken, bitirilenlerin de açılışları yapıldı. Bu önemli ve güzel gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Özel Zuhal Eğitim Kurumları tarafından yaptırılan ortaokul hizmet binasının temelini atıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Opr. Dr. Muzaffer Yurttaş da "Bir düşünür 'Bir yıl sonrasını düşünürsen ekin dik, 10 yıl sonrasını düşünürsen ağaç dik, 100 yıl sonrasını düşünürsen insan yetiştir' diyor. Topluma yararlı bir insan yetiştirmek istiyorsan eğitime önem vereceksin. AKParti iktidarı döneminde eğitime büyük önem verildi. Bütçeden de en büyük kaynak Milli Eğitim Bakanlığı'na aktarıldı." ifadelerini kullandı.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise yaptığı konuşmada, "Bir eğitim-öğretim yılını daha geride bıraktık. Manisa'da 251 bin öğrenci karnelerini alarak eğitim ve öğretime ara verdiler. Öğrencilerimize karnelerini verirken eğitimden çok öğretim konularını değerlendirdik. Her aile çocuklarının mutlaka başarılı olmasını ister. SBS ve LYS sınavlarında derece elde etmeleri konusunda ısrarcı tutum sergileyerek hatalı davranışlarda bulunuyorlar. Bu davranışlar olumsuz sonuçlara neden olabilirler. Eğitim görevlileri ile aileler birlikte hareket ederek çocukların başarılı sonuçlar almasında etkili olurlar." dedi.

Kategori : Eğitim
Tarih : 6/16/2013 13:53
Hit : 1168




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 55

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I