| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
AYDEMİR MADENCİLERLE BULUŞTU
AYDEMİR MADENCİLERLE BULUŞTU
AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan ve partilileri ile birlikte İmbat Madencilik'e ziyarette bulundu.
İlk olarak İmbat A.Ş. Genel Müdürü Gökalp Büyükyıldız ile bir araya gelen Aydemir, sonrasında işçilerle buluştu. Ziyarette Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgençay ve yönetimi de hazır bulundu.

Ziyarette firmaları ile ilgili bilgi veren İmbat A.Ş. Genel Müdürü Gökalp Büyükyıldız, 2004 yılında Soma'da faaliyete başladıklarını belirterek, "Üzerinde bulunduğumuz kömür rezervleri milyonlarca yıl önce oluşmuş. Dünyada kömür üretimi de yüzyıllardır vardı. Ama maalesef bu Eynez havzasında üretilmemiş. Özellikle sizinle başlayan dönem ile burası üretime açıldı. Bize de fırsat tanındı. Bu fırsatın sonucunda bu noktalara gelmemizde özellikle çalışanlarımızın çok büyük emeği var. Bize verilen bu fırsatın karşılığını 4 bin 500 kişi ile can siperane yerine getirmekteyiz. 2004 yılından 2013 yılı 5. ayına kadar 26,5 milyon ton kömür ürettik ve Türkiye Kömür İşletmeleri kurumu olan Ege Linyitleri İşletmesine teslim ettik. Bu da yaklaşık 2 milyar TL'lik kömür demek. Bugün Türkiye, kömür ithal eden bir ülke. Yani milyarlarca lira cari açığa neden olan dolar dışarıya gitmiş oluyor. Biz burada yaptığımız faaliyet ile yaklaşık 1 milyar 250 milyon dolarlık bir ithalatın önüne geçmiş olduk. Madencilik dünyanın en zor işi. Bu zor işi yapan işçilerimize de Türkiye geneline baktığınız da en yüksek ücreti veren bir firmayız. Ancak bununla yetinmiyoruz. Ancak şu an dahil verdiğimiz ücretten rahatsızız. Geçen dönem bir toplu sözleşmeye imza attık. İşçilerimize %22'lere varan zam vermiş olduk. İşçilerimize bu denli zam vermemizdeki en büyük pay öncelikle çalışanlarımızın işi ciddiye almaları, iyi çalışmalarıdır. Yaklaşık 45 trilyonluk bir yatırım yaptık. Yatırımın karşılığını gördük ve ilk olarak işçi arkadaşlarımızla paylaştık" dedi.

Büyükyıldız, kamu tarafından yapılan maden sahası ihalelerinde ye altında kömür üretimi yapmamış bütün şirketlerin kamu ihalesine girebildiğini belirterek, "Yeraltı kömür üretimi çok farklı bir sektör. Bu işi yapmayan şirket verimli olabilir mi? Bu konuda yeraltı üretimi konusunda yapılacak ihalelerde yeterlilik kriterinin göz onunda bulundurulması gerek" diye konuştu.

"İMBAT ÖRNEK BİR FİRMA"

Maden İş Sendikası Ege Bölgesi Şubesi Başkanı Tamer Küçükgençay de, İmbat'ın üretimiyle, yaptığı iş ile örnek bir firma olduğunu belirterek, "Firmanın üretiminin en güzel tarafının da işçi sağlığı ve iş güvenliği ile birlikte yürümesi. Biz bu rödovans sistemini kim getirdiyse teşekkür ediyoruz. Çok mantıklı bir sistem. TKİ'nin özel şirketlere verdiği gününde hak edişlerle firmalarımıza doğru yönde yönlendiriyor. Soma Grubu da baya bir yol kat etti. İmbat A.Ş Genel Müdürümüz Gökalp Bey'e toplu sözleşmelerdeki tavırlarından ötürü teşekkür ediyorum. Ortalama olarak yüzde 16,5 gibi bir zam oldu. En düşük işçi maaşları 900 Tl civarlarından bin 200 TL'ye çıktı" dedi.

"SOMA, ÜLKEYE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR"


AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise, şöyle konuştu: "Somamız sizler sayesinde ekonomik olarak her geçen gün büyüyor. Soma büyüyünce Manisa, Manisa büyüyünce de dolayısıyla Türkiye büyüyor. Sizler yeraltındaki karaelmasları gün yüzüne çıkarıyorsunuz. Bizler de bunlar yeteri kadar yer altında durdu diyerek imkanları seferber ediyoruz. Artık bizim en büyük açığımız enerji açığı. Soma'da bu açığın kapanmasında ilçe olarak önemli bir rol oynuyor. Sizler karaelmaslarımızı yer üstüne çıkartarak bizim enerji ve cari açığımız azalacak. Bizler bu açığı kapatmak için gece gündüz çalışıyoruz. Sizler de çalışıyorsunuz. Bu açığın kapanmasında Soma madenlerinin rolü var. Bundan dolayı Soma'ya teşekkür ediyoruz."

"TÜM İŞÇİLERİMİZİ KORUYAN BİR HÜKÜMETİMİZ VAR"

Son dönemlerde yatırımcıların gözbebeği konumuna gelen Türkiye'nin yıldız bir konuma geldiğini belirten Aydemir, "Bu yıldızı parlayan ülkemiz bazılarının gözünü kamaştırdı. Türkiye'nin bu istikrarlı yükselişinden rahatsız olanlar oldu. En basit örneği Taksim'deki olaylar. Bu olayların sebebinin tamamen çevre ile ilgili olmadığını herkes görmeye başladı. Avrupa Parlementosu bir karar aldı. Kararda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın diyaloğa açık olduğu fakat Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın diyaloğa açık olmadığı yönünde kararlar çıktı. Çok basiretsiz bir Avrupa Parlementosu olduğunu görüyoruz. Söylediğini duymayan yazdığını görmeyen bir parlemento görüyoruz. Çünkü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yardımcısı olarak değil Başbakanın vekili olarak özür diledi. Hükümet olarak çevrecilerden, iyi niyetle oraya toplananlardan ve haksız orantısız güce maruz kalanlardan özür diledi. Ama kesinlikle illegal örgütlerden özür dilemedi. Kimin adına özür diledi, hükümetimiz ve başbakanımız adına. Yani biz diyaloğa açık bir hükümetiz" dedi.

Taksim olaylarına destek veren sendikaları da eleştiren Aydemir, "Herkes kendi işine baksın. Bazı sendikalar da bunlara çanak tutuyorlar" diye konuştu. Maden işçileri ile bir araya gelen ve bir konuşma yapan Uğur Aydemir'e, konuşmasının ardından plaket takdim edildi.

Kategori : Siyaset
Tarih : 6/16/2013 14:17
Hit : 3183




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 3

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I