| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
GÖRDES KÜLTÜR EVİ'NDE ŞEHİTLİK KÖŞESİ AÇILDI
GÖRDES KÜLTÜR EVİ'NDE ŞEHİTLİK KÖŞESİ AÇILDI
Gördes Belediyesi tarafından restore edilen Kültür Evi, çok sayıda tarihi ve kültürel çalışmaya imza atıyor.
Gördes Belediyesi ve İlçe Jandarma Komutanlığının katkılarıyla hazırlanan Şehitlik Köşesi, törenle açıldı.

Açılış törenine; İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Doğru, Kaymakam Turgay Hakan Bilgin, İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Seyfettin Güler, Belediye Başkanı Muhammet Akyol, kamu kuruluşlarının amirleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gördes Belediyesi Kültür Evi'nin büyük salonunda yer alan şehitlikte, Çanakkale ve İstiklal Savaşı'nda mücadele etmiş Gördesli şehitlerin isimlerinin yanı sıra, her türlü mesleğe mensup şehitlerin de fotoğrafları sergileniyor. Üzerinde İstiklal Marşı ve Atatürk?ün Gençliğe Hitabesi'nin bulunduğu geniş panoda Mehmet Akif Ersoy?un "Ey şehit oğlu Şehit isteme benden makber, Sana aguşunu açmış duruyor peygamber" dizeleri yer alıyor.

Açılışta konuşan Albay Mustafa Doğru, "Bir devletin nasıl kurulduğunu, ne büyük bedeller ödeyerek bu günlere geldiğimizi, günümüz gençlerinin öğrenmesi açısından bu şehitlik çok önemlidir" dedi.

Kaymakam Turgay Hakan Bilgin ise konuşmasında katkılarından dolayı ilçe Jandarma Komutanı J.Üstğm. Seyfettin Güler?e ve başkan Akyol?a katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, yeni neslin şanlı tarihimiz hakkında bu şekilde bilinçlenebileceğini ifade etti. Belediye Başkanı Muhammet Akyol ise ?Şehitlik köşemizdeki boş bölümler, inşallah bundan sonra da boş kalır ve yeni isimler eklenmez" dedi.

Şehitlik köşesinin önünde şehit yakınları ile fotoğraf çektiren Albay Doğru, bu kahramanların yakınları ile bir süre sohbet de etti. Daha sonra Gördes Belediyesi Anadolu Oteli'nde şehit yakınları ile birlikte yemek yenildi.

Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 6/16/2013 14:22
Hit : 3066




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 57

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I