| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
5 YILDA 27 BİN 500 LİTRE ATIK YAĞ TOPLANDI
5 YILDA 27 BİN 500 LİTRE ATIK YAĞ TOPLANDI
Soma Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel bir geri dönüşüm firması ortaklığıyla Soma'da 38 okul arasında düzenlenen 'Ödüllü Bitkisel Atık Yağ Toplama' kampanyasında 1 tona yakın atık yağ toplandı.
Soma Belediyesi, çeşitli kampanyalar ve çalışmalarla 5 yılda 27 bin 500 kg atık yağ toplayarak milyonlarca litre suyun korunmasına katkı sağlamış oldu.

Okullar arasında düzenlenen kampanya sonucunda en fazla yağı 275 kg ile Özel Birlik Koleji toplayarak 1. olurken, 130 kg yağ toplayan Turgutalp Madenciler Okulu 2., 45 kg ile Soma Anadolu Öğretmen Lisesi ise 3. olarak hem çevre kirliliğinin önüne geçilmesine katkı sağladılar, hem de ödül kazandılar. 38 okulda gönüllülük esasına göre 1 tona yakın atık yağın toplanmasının, 100 milyon litre suyun temiz kalmasını sağladığı belirtildi.

Özel Birlik Koleji'nin ev sahipliği yaptığı ödül törenine Kaymakam Abdülkadir Karataş, Belediye Başkan Vekili Mesut Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, yürekten gelen bu çevrecilik örneğini kutladığını belirterek, "Bu tip çevreci kampanyalar özellikle çocuklarımıza genç yaşta kazandırılacak çevre bilinci konusunda büyük önem taşıyor. Çevre kirliliği artık dünyanın en önemli sorunlarından bir tanesi. Bunun özellikle okul çağındaki çocuklara aşılanması açısından daha anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Pil toplama ile başlayan kampanyalar yağ toplama ile devam etti. 1 litre yağın 1 milyon litre suyu kirlettiğini, 1 parça pilin onlarca metreküp toprağa verdiği radyasyonu düşünürseniz ne kadar önemli olduğu biliniyor. Bu konuda okullarımıza gösterdikleri bu örnek çevre duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kampanya çerçevesinde dereceye giren okullara ödülleri takdim edildi.

Kategori : Ekonomi
Tarih : 6/16/2013 19:56
Hit : 1245




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 30

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I