| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
CHP, SARUHANLI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN
CHP, SARUHANLI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN
CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Muharrem Ekici, dolu yağışı nedeniyle 10 bin dekar tarım arazisinin zarar gördüğü Saruhanlı İlçesinin "Afet bölgesi" ilan edilmesini istedi.
CHP'li Ekici, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, ilçede etkili olan ve 432 üreticiyi etkileyen dolu yağışı hakkında bazı değerlendirmelerde ve önerilerde bulundu. İlçede geçen hafta bir afet yaşandığını belirten Ekici, resmi rakamlara göre 5 bin 500 dekar bağ, 4 bin 500 dekar mısır ve 700 dekar da karpuz ile domates tarlasının doludan zarar gördüğünü kaydetti.

Doludan etkilenen çiftçi sayısının ise 432 olduğunu, bunun azımsanmayacak bir rakam olduğunu dile getiren Ekici, bunlar arasında maddi imkansızlıklardan dolayı ürününe tarım sigortası yaptıramayan üreticilerin de bulunduğunu söyledi. Üreticilerin zararının karşılanması için ilçenin "Afet bölgesi" kapsamına alınması gerektiğini anlatan Ekici, bu konuda TBMM'de grubu bulunan tüm partilerin ilçe başkanlarına da ortak hareket etme çağrısında bulunarak, şöyle konuştu: "Buradan ilçe başkanı arkadaşlarıma sesleniyorum. Bu işin siyaseti olmaz. Birlikte hareket edelim, hep beraber, ilçemizin 'afet bölgesi' ilan edilmesi talebini içeren bir rapor hazırlayıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ve Bakanlar Kurulu'na sunalım. Yöre, bizim yöremiz, çiftçi bizim çiftçimiz, bu arazilerden çıkacak ürün bizlerin ürünüdür. Zarar gören ürünler arasında Tarım sigortalı olanlar olduğu gibi sigortalı olmayanlarda var. Bunların zararı nasıl karşılanacak, ya da karşılanacak mı belli değil. Üreticiyi böyle yüzüstü bırakamayız. Hep birlikte toplanalım bir çalışma yapalım. Biz bu konuda CHP olarak, iktidar partisinin yapacağı ve onun öncülüğünde hazırlanacak her türlü çalışmanın altına imza atmaya da hazırız. Yeter ki üreticilerimizin mağduriyeti giderilsin, zararı karşılansın."

Kategori : Siyaset
Tarih : 6/20/2013 21:01
Hit : 2760




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 36

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I