| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
HALK MÜZİĞİ KOROSU'NDAN TÜRKÜ GECESİ
HALK MÜZİĞİ KOROSU'NDAN TÜRKÜ GECESİ
Manisa Halk Eğitim Merkezi, açtığı bağlama kursuyla vatandaşlara hizmet etmeye devam ediyor.
Bağlama kursu bünyesinde oluşturulan koro, "Türkü Türkü Türkiye'm" adıyla ilk Türk Halk Müziği konserini verdi. Manisa Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu'nda gerçekleşen türkü gecesine İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İlyas Şen, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şubesi Başkanı Nilüfer Özkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açtıkları kurslarla Manisalılara hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını beliren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kaya, "Türküler yüreğimizin dili, başımızın sevda yelidir. Anadır, bacıdır, kardeştir, gurbete gidip dönmeyen oğul, hasret çeken yavukludur. Anadır, Anadolu'dur türküler. Türkülerin olmadığı yerde çiçekler açmaz, kuşlar cıvıldamaz, akmaz derin, dingin ırmaklar hasrete, bahçeye dikilen fidanlar yeşermez türküler olmadıkça. Çiçekler kokmaz türkülerin geçmediği yollarda. Türküler umuttur, hasrettir, vefadır, dostluktur ve yüreğimizde kıvrım kıvrım dolanan ince bir yoldur sılaya uzanan gurbet ellerde. Dermandır dermansız kalanlara. Türküler kanatsız kaldığımızda kanadımız, efkarlı olduğumuz ve yalnız kaldığımız gecelerde tesellimiz olmuştur. Kültür hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan türkülerimizi sizlerle buluşturan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Halk Müziği Korosu, şef Hakan Kandemir yönetiminde Türkiye'nin her bölgesinden birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Kimi vatandaşlar koroya eşlik ederken, kimileri de oyunlar oynayarak coşku yaşadı. Konserin sonunda izleyiciler, koroyu ayakta alkışladı.

Kategori : Kültür Sanat
Tarih : 6/22/2013 21:02
Hit : 1183




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 3

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I