| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
DOĞU'YA GÖNÜL KÖPRÜSÜ GEZİSİ
DOĞU'YA GÖNÜL KÖPRÜSÜ GEZİSİ
Saruhanlı Damla Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Van ve Bitlis'e üç günlük Gönül Köprüsü Gezisi düzenledi.
Düzenlenen gezide doğunun güzelliklerine hayran kalan 26 kişilik grup, doğuyla ilgili hafızalarımızı yeniden tazelemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Damla Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Ömer Çalışkan, Türkiye'de son dönemlerde terör olaylarının yaşanmaması, ülkede huzur ortamının tesis edilmesiyle birlikte insanların Doğu ve Güneydoğu illerinin misafirperverliğini, sıcakkanlılığını ve kardeşlik ortamının görülmesinin büyük bir fırsat olacağını söyledi. Bitlis'te görülen manzara ve manevi şehrin kendilerine bıraktığı manevi etki, geziyi düzenlemelerinin ne kadar isabetli olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Yorucu iş stresinden birkaç gün de olsa uzaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Dernek Başkanı Çalışkan, "doğu batı ayrımı yapılarak yıllarca kardeşlerin arasına nifak tohumu ekilerek insanlarımızı birbirine düşüren şer odaklarına verebileceğimiz en güzel cevabın bu gibi gezileri düzenleyerek kardeşliğimizi canlı tutmak, bir ve beraber olduğumuzu her fırsatta dile getirmektir. Bu gibi geziler ülkemizin farklı kültürlerini tanımamamıza vesile olmaktadır. Van ve Bitlis illerimize yaptığımız bu gezilerde tarihi ve kültürel değerlerimizi görerek, birçok güzelliğe şahit olduk. İnşallah bundan sonra Damla Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak bu gibi etkiliklerimizi artırarak kardeşlik destanlarımızı yeniden bütün dünyaya en güzel bir şekilde haykıracağız" dedi.

Saruhanlı Sıhhatli Özel Eğitim Kurumları Şirket Müdürü Nihat Özkan da, "Allah katından en sevimliniz olan dostluk kuran ve kendisiyle dostluk kurulanlardır. Biz de bugün dostluğumuzu, kardeşliğimizi yeniden hafızamızda tazeleme adına böyle bir organizasyonda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İş adamları, esnaf, memur ve öğretmenlerin katılmış olduğu bir grupla beraber Van ilimize ve asrın üstadı olan Bediüzzaman Said Nursi'nin doğup büyüdüğü Bitlis ilimizi görerek üstadımıza bir vefa örneği göstermeye çalıştık. Bitlis ilimizi ve üstadın doğup büyüdüğü Nurs köyünde dünyaya geldiği evi ziyaret etmenin haz ve mutluluğunu geziye katılan bütün arkadaşlarımız iliklerimize kadar hissettik. Hayatın zor şartları altında bulunan Nurs köyünden çıkan bir insanın bugün bütün dünyada onun Risale-i Nur eselerinin okunduğunu hepimiz görüyoruz. Bugün nesiller Risale-i Nur Eserleri sayesinde imanlı bir şekilde yetişiyor. İslam'a hizmet gayesiyle yazılan eserler bugün dünya'nın dört bir tarafında okunarak, dünyaya Yeni Bahar'ı getirmek için insanlara hayat sunuyor" şeklinde konuştu.

Geziye katılan esnaflardan Mehmet Karakoç da, doğuyla ilgili insanların da bir ön yargının olduğunu, bu ön yargıları kırmanın yolunun ziyaretler yapılmasıyla giderilebileceğini belirtti. Gezide Van ve Bitlis'in tarihi ve turistik yerlerini gezen grup bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Van Kalesi, Erek Dağını ziyaret eden grup daha sonra buradan Bitlis'in tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti. Bitlis'in meşhur Avşor çorbası ile Büryan kebabını ilk defa yiyen Saruhanlılar doğunun etli yemeklerine hayran kaldı. Daha sonra Bediüzzmanın doğup büyüdüğü Nurs köyü ziyaret edildi. Buradan da Bitlis'in Tatvan ilçesini gezerek, Tatvan gölü ve tarihi çarşısı gezildi.

Kategori : Eğitim
Tarih : 7/2/2013 22:04
Hit : 2584




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 18

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I