| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ORGANİK TARIM YAYGINLAŞIYOR
ORGANİK TARIM YAYGINLAŞIYOR
Saruhanlı İlçesi'nde organik tarım yapan çiftçi sayısının her yıl giderek arttığı bildirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçenin 2012 yılı organik üretim istatistiklerini açıkladı. Açıklamada Saruhanlı'da organik üretim yapan çiftçi sayısının 168, organik üretim yapılan arazi miktarının 12 bin 561 dekara ulaştığı bildirildi. İlçede organik tarım üretim şeklinin her yıl giderek arttığının belirtildiği açıklamada, verilen istatistiklere göre organik tarım en çok zeytin ve üzümde yapılıyor. İlçe genelinde 4 bin 119 dekar zeytin ile 2 bin 811 dekar üzüm organik olarak yetiştiriliyor. Mısır, pamuk, buğday, kiraz, yonca, salatalık ve domates de organik olarak yetiştirilen ürünler arasında yer alıyor.

ORGANİK TARIM ÖNEMLİ


Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, tarımda bugün isteğe bağlı olan organik üretim modelinin gelecekte şart koşulabileceğini ileri sürdü.

Birçok Avrupa ülkesinin bu konuda çok hassas olduğunu ifade eden Okur, "Dünya'da birçok ülkenin sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan bir ülkenin üreticileri olarak organik tarıma geçmek durumundayız" dedi. Okur, organik tarımın çevre toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden insan ve diğer canlıların sağlığını azami derecede koruyan ve tarımda sürdürülebilirliği sağlayan sertifikalı bir üretim biçimi olduğunu kaydetti.

Organik tarımın Dünya'da ilk kez 1910 yılında İngiltere'de başladığını, bunun 1930'lı yıllarda da yaygınlaşmaya başladığını dile getiren Okur, şu bilgileri verdi; "Organik tarımın genel kuralları; sözleşmeli, yetkilendirilmiş kuruluş kontrolü, sertifikalı, planlı, her aşaması kayıt altına alınmış, karşılıklı güven esasına dayanan bir üretim sistemidir. Organik tarım Dünya için çok önemlidir. Gelecek nesilleri korumak, erozyonu önlemek, sağlık ve besin kalitesi yüksek ürün elde etmek, ekonomiyi desteklemek açısından önem taşıyor. Türk çiftçisi olarak bunu iyi anlamalı, organik üretime geçmeliyiz."

Kategori : Ekonomi
Tarih : 7/3/2013 20:18
Hit : 2986




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 13

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I