| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
MAKEDONYA DEVLET BAKANI NEZİR SALİHLİ'DE
MAKEDONYA DEVLET BAKANI NEZİR SALİHLİ'DE
Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, "Türkiye bizim anavatanımızdır" dedi.
Salihli Kosovalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile Adala Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 20. Uluslararası Kültür Sanat ve Sinema Şenliği için Salihli ilçesine gelen Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, ilçede çeşitli temaslarda bulundu.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ile Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ve yönetim kurulunu ziyaret eden Makedonya Devlet Bakanı Nezir, "Bizler Makedonya'nın en sadık ve en sabit vatandaşlarıyız. Demokrasiyi sokakta aramadık. Bağırmadık, çağırmadık. Kimsenin burnundan kan akıtmadık ama anayasal haklarımızı almaya gayet ediyoruz ve çok iyi yoldayız" dedi.

Nezir, "Türkiye'yi canımızdan daha fazla seviyoruz. Allah sizlere ve anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne zeval vermesin. Sabah kalktığımız zaman önce televizyonu açar, Türkiye'de neler olup bittiğini izleriz. Eğer sizlerde burada rahatsanız bizler de orada çok daha rahat oluruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti her zaman bizim gönlümüzde taht kurmuştur" diye konuştu.

"BİZLERE BALIK TUTMAYI ÖĞRETİN"

Türk işadamlarını Makedonya'ya yatırım yapmaya çağıran Nezir, "Dilimiz ve dinimizi yaşatmak için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Ancak bunun yanı sıra her şeyin başı para. Bunun için işadamları bizim için çok önemlidir. Bizlere Çin atasözünde söylendiği üzere ?Bizlere balık pişirmeyi değil balık tutmayı öğretin.' Makedonya Cumhuriyeti Devleti Türkiye'nin bir kardeş ülkesidir. Biliyorsunuz Makedonya'yı ilk tanıyan devlet bizim tabirimizle anavatanımız olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Makedonya Balkanlar'ın tam göbeğinde olan bir ülkedir. Balkanlar dolayısıyla Makedonya, Türkiye için bir Avrupa kapısıdır. Elimizi çok çabuk tutmamız gerekiyor, çünkü Makedonya Avrupa Birliği'ne aday bir ülkedir. En kısa süre içerisinde de Avrupa Birliği üyesi olacaktır. Gelin Makedonya'da, Kosova'da, Balkanlar'da yatırım yapın. Bizler Makedonya'nın en sadık ve en sabit vatandaşlarıyız. Demokrasiyi sokakta aramadık. Bağırmadık, çağırmadık. Kimsenin burnundan kan akıtmadık ama anayasal haklarımızı almaya da gayet gösterdik ve çok iyi yoldayız" dedi.

"TÜRKİYE-MAKEDONYA ORTAKLIĞI İLE TÜRK TİYATROSU AÇILACAK"

Nezir, "Makedonya'ya Ramazan ayından sonra Türk tiyatrosunun temellerini atacağız. Bakanlar Kurulu ve parlamentodan bu yatırım için onay aldık ve bütün işlemler tamamlandı. Türk tiyatrosu için başkent Üsküp'ün tam merkezinde 8 bin 500 metrekare yer ayarlandı. Türk tiyatrosunun kaba inşaatını Makedonya Cumhuriyeti Devleti inşa edecek. İçini ve donatımını ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti yapacak. Bu 13 milyon euroluk bir yatırımdır. Bu bir Türk tiyatrosudur."

Kategori : Güncel
Tarih : 7/5/2013 19:39
Hit : 1508




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 33

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I