| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
VALİ SAVAŞ'TAN KULA'YA ZİYARET
VALİ SAVAŞ'TAN KULA'YA ZİYARET
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Kula ilçesini ziyaret etti.
Kaymakam Yusuf Cıbır ve Belediye Başkanı Selim Aşkın ile bir araya gelen Vali Savaş, Kula ilçesi ile ilgili sosyal, ekonomik ve kültürel konular hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Selim Aşkın, Vali Savaş'a Manisa'nın en eski ilçesi olan Kula'da yapmış oldukları çalışmalar hakkında brifing verdi. Daha sonra Kula Jeopark ziyaretçi merkezini gezen Vali Savaş' a Jeopark Proje Koordinatörü Erdal Gümüş, proje hakkında bilgi verdi. Jeopark merkezinde konuşan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, 2003 yılından bu yana Kula'da jeopark çalışmalarının devam ettiğini, 2010 yılından itibaren de Türkiye'nin ilk jeopark alanı olmak adına çalışmaları hızlandırarak Avrupa- Unesco Jeoparklar Ağına katıldıklarını söyledi.

Aşkın, "Bir jeopark, tıpkı bir ulusal park gibi, korunma statüsüne sahiptir. Yerel yönetim, kendi yerel sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınma politikalarını bu yeni oluşumla uyumlu hale getirerek, jeoparkı yönetir. Bu tür politikalar ekonomik kalkınma açıdan bölgeyi doğrudan etkiler. Örneğin, yerel halkın bölgeye özgü yaratıcı ve yenilikçi ürünler yaratması özendirilerek, yeni iş olanakları elde edilecek, böylece de bölgedeki yaşam kalitesinde artış sağlanacak, bir ölçüde göç engellenmiş, yerel halkın kendi bölgesine sahip çıkması sonucu da yerel kimlik güçlenmiş olacaktır" dedi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır ve Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın'ı yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kutladı. Kula'nın tarihi bir ilçe olduğunu belirten Vali Savaş, herkesin bu tarihi güzelliği görmesi gerektiğini söyledi.

Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 7/7/2013 22:17
Hit : 1325




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 18

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I