| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SOMA'YA YENİ SANTRAL
SOMA'YA YENİ SANTRAL
Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber Soma'ya yeni santral yapmak için çalışmalara başlayan Kolin Firması Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu ile birlikte Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi makamında ziyaret etti.
Ziyarette Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, Turgutalp Belediye Başkanı Ali Tulup ve Avdan Belediye Başkanı Sabır Tuna'da hazır bulundu.

Soma'nın yeni santralleri ve maden sahaları ile enerji merkezi olma yolunda önemli mesafeler kat ettiğini belirten Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, "1 milyon tona yakın linyit rezervimizin olmasına rağmen elektrik üretimimiz yetersiz. Türkiye, Manisa ve Somalılar olarak en büyük isteğimiz bu konuda kurulacak termik santrallerle elektrik üretimini iyi bir seviyeye getirmek. Kolin Grubunun yeni santrali tamamlaması ile beraber bunun ilk adımını da atmış olacağız." dedi.

"TÜRKİYE MADENCİLİKTE ÖNEMLİ MESAFE KAT ETTİ"


Madencilik konusunda Türkiye'nin önemli mesafe kat ettiğini kaydeden Berber, "Türkiye'de madencilik sektöründe önemli gelişmeler yaşanıyor. Madencilik alanında kendimizi çok geliştirdik. Türkiye'de sağlanan bu birikim sonucunda madencilerimiz yurt dışında da sahalar alıp, üretim yapar konuma geldi. Aynı zamanda Soma da bu işin bir okulu konumuna geldi." dedi.

Soma ilçesinde Adliye Sarayı'nın en kısa zamanda ihale edileceğini belirten Berber, Adliye'nin yanında çevre yolunun da 2013 yılı içersinde tamamlanarak Somalıların hizmetine sunulacağını kaydetti.

BAŞKAN ERGENE, SANTRALE İŞÇİ ALIMINDA SOMALILARA ÖNCELİK VERİLMESİNİ İSTEDİ

Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ise yeni santral ile ilgili olarak firmanın hazırlıklarını hızla sürdürdüğünü belirterek, "Yeni santralde yaklaşık 3 bin kişilik istihdam söz konusu olacak. Bunda da Somalılar olarak yöre insanının istihdam edilmesini bekliyoruz." dedi.

FİRMA YÖNETİM KURULU BAŞKANI KULOĞLU, "YÖRE İNSANI İSTİHDAM EDİLECEK"


Kolin Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Naci Kuloğlu ise 2014 yılı mart ayında santralin temelinin atılmasının planlandığına değinerek, "Temel atıldıktan 2 yıl sonrada işletmenin faaliyete başlaması planlanıyor. Personel alımları ile ilgili olarak da şirkete en yakın yerden personel çalıştırılması önceliğimiz. Yani Personelimizin büyük çoğunluğu yöre insanından olacak." dedi.

Kategori : Ekonomi
Tarih : 7/10/2013 09:09
Hit : 2467




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 1

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I