| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SALİHLİ'DE 3 OKULUN TEMELİ ATILDI
SALİHLİ'DE 3 OKULUN TEMELİ ATILDI
Salihli ilçesinde Manisa İl Özel İdaresi bütçesinden sağlanan ödenekle yapımına karar verilen İmam Hatip Ortaokulu, Milli Egemenlik Ortaokulu ve Cumhuriyet İlkokulu'na ait binaların temelleri törenle atıldı.
Salihli'de 2 milyon 393 bin liraya mal olan 32 derslikli Cumhuriyet İlkokulu, 840 bin liraya mal olan 18 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ile 600 bin liraya olan 9 derslikli Milli Egemenlik Ortaokulu ek binasının temelleri törenle atıldı.

Toplam 59 derslikten oluşan 3 milyon 850 bin lira değerindeki 3 okulun temel atma törenine, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, "Türkiye Cumhuriyeti için hem Dumlupınar'da hem Sarıkamış'ta hem de Çanakkale'de şehit verdik. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devletimize üç büyük insanımızı verdik. Onlardan birisi İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'dur. Rumeli çocuğudur. İkincisi hemşehrimiz şairimiz Yahya Kemal Beyatlı'dır. Üçüncüsü de en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende göreve başladığı günden bu yana Salihli'ye üçüncü gelişi olduğu ve her gelişinde Salihli'de bir eğitim binasının temel atma törenine katıldığını ifade eden Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, "Devlet olarak biz bütçemizde önemli bir pay eğitime ayırıyoruz. Aynı zamanda zamanımızın da pek çok kısmını eğitime ayırdığını gösteriyor. Her bir araya gelişimimizde eğitim konuşuyoruz, eğitim temeli atıyoruz, eğitim açılışı yapıyoruz. Çocuklarımızın daha iyi eğitim alması ve eğitim kalitesinin yükseltilmesi için daha sağlıklı ve onların can güvenliğini sağlayıcı mekanlar oluşturuyoruz. Bu güzel imkanları sağlarken çocuklarımızın daha iyi eğitim almasını, kendilerini, toplumlarını, yörelerini, milletlerini ve dünyayı tanımalarını arzu ediyoruz" dedi.

Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, "Makedonya'yı ilk tanıyan devlet dost ülke, kardeş ülke ya da bizim için her zaman kalbimize taht kuran anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmuştur. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Bugün Makedonya'nın yanında her zaman maddi ve manevi yardımlarını hiç aksatmayan yine dost ülke, kardeş ülke Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmuştur. Bizler Makedonya'da yaşayan Türk kardeşleriniz her zaman anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devlet ile gurur duyduk ve her zaman şöyle dua ediyoruz: Allah anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne zeval vermesin. Biz Rumeli Türkleri her zaman anavatanımızın yanında yer aldı. Hem Dumlupınar'da hem Sarıkamış'ta, hem de Çanakkale'de şehit verdik. Aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devlet'imize üç büyük insanımızı verdik. Onlardan birisi İstiklal Marşı'mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'dur. Rumeli çocuğudur. İkincisi hemşehrimiz şairimiz Yahya Kemal Beyatlı'dır. Üçüncüsü de en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Bir dönem ülkemizin üzerinden 28 Şubat gibi bir dönem geçti. Maalesef o dönemde tüm meslek liselerinin ve İmam Hatip Liseleri'nin ortaokulları kapatıldı. 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte hamd olsun İmam Hatip Liseleri'nin ortaokulları tekrara açıldı. İmam Hatiplerimiz neredeyse kapanmak üzereyken şimdi okula sığmaz oldular. Okulumuzun bahçesinde bulunan camimizin alt katında bile sınıflar oluşmaya başladı. İmam Hatipler adına sevindirici bir durum. İmam Hatip Lisesi mezunu bir milletvekili olarak yeni açılan İmam Hatip Liseleri'nin her temel atışında ayrı bir duyguya kapılıyorum. Bu yıl biz Manisa'nın bütün ilçelerinde İmam Hatip Liseleri'nin ortaokullarını açtık. Daha önce İmam Hatip Ortaokulları açılmadan önce Gölmarmara'da, Köprübaşı'nda, Saruhanlı ve Ahmetli ilçelerimizde İmam Hatip Lisesi yoktu. Hani kesilen sakal yerinden daha gür bitermiş şimdi 4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte şimdi bu ilçelerimizde İmam Hatip Ortaokulu'nu da açmış olduk" diye konuştu.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, bilim ve teknolojinin baş döndürücü bir hızla geliştiği dünyada çağdaşlaşmanın ve gelişmenin yolu eğitimden geçtiğini söyledi. Konuşmaların ardından 18 derslik İmam Hatip Ortaokulu, 9 derslik Milli Egemenlik Ortaokulu ek binası ve 32 derslik Cumhuriyet İlkokulu binasının temelleri atıldı.

Kategori : Eğitim
Tarih : 7/10/2013 09:52
Hit : 2341




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 6

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I