| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SARUHANLI ATIKSU ARITMA TESİSİ FAALİYETE BAŞLADI
SARUHANLI ATIKSU ARITMA TESİSİ FAALİYETE BAŞLADI
Manisa'nın 15 bin nüfuslu Saruhanlı İlçesinde evsel atıkların arıtılacağı Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete başladı.
Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçede geçen yıl yapımı tamamlayan kanalizasyon şebekesinin ardından inşaatına başladıkları arıtma tesisinin tamamlandığını belirtti.

İller Bankası Genel Müdürlüğü'nce 3 milyon 567 bin liraya ihale edilen ve yüzde 50'si devlet desteğiyle yapılan tesisin ilçe için hayırlı olmasını dileyen Yaralı, şöyle konuştu: "Atıksu arıtma tesisi inşaatımız tamamlandı. Kanalizasyon şebekesine bağlantısı yapılan evsel atıklar tesisimizde birikmeye başladı. 15 gün boyunca test çalışması devam edecek. İçerisinde bakteri havuzları, sızdırmazlık testleri ve numune sonuçları alındıktan ve gerekli değerlendirme yapıldıktan sonra sistem devreye girecek. Atıksu arıtma tesisimiz 2 kademeli bir tesis, ilçemizin geleceğe dönük nüfus hesaplaması yapılarak 50 nüfusa göre projelendirildi. İlk etapta bunun birinci kademesi olan ve 25 bin kişiyi kapsayacak kısmı yapıldı. İlçemiz için hayırlı olsun."

Başkan Yaralı, Manisa sınırlarındaki Gediz havzası ve Gediz nehrindeki kirliliğin önlenmesi bakımından Saruhanlı'nın bu tesisi yaparak üzerine düşen görevi yerine getirmiş olduğunu kaydetti. Arıtma tesisinin yapımını planladıkları dönemde hibe kredi desteği alabilmek için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na başvurduklarını ifade eden Yaralı, şu bilgileri verdi: "Biz Gediz'in kurtulması hem de ilçemizin ihtiyacını karşılamak için arıtma tesisi yapmak istediğimizi ve bu konuda Bakanlıktan destek beklediğimizi ifade ettik. Talebimiz kabul edildi. Maliyetin yarısını bakanlık karşıladı. Gediz havzasında kurulu olan bir ilçeyiz, bu nedenle bu tesis çok önemli. Biz üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonraki süreçte Gediz'in kirlenmesine neden sadece belediyelerin değil işletmelerinde çok daha titiz ve hassas olmalarını, arıtma tesislerini yüzde yüz çalışır durumda tutmaları istiyoruz."

Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 7/10/2013 17:18
Hit : 2692




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 13

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I