| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
AKHİSARLI BAŞARILI ÖĞRENCİLERE KAYMAKAMDAN ALTIN
AKHİSARLI BAŞARILI ÖĞRENCİLERE KAYMAKAMDAN ALTIN
Akhisar'da SBS ve LYS'de Ham puan bazında ilk bin içerisinde yer alan öğrenciler, Akhisar Kaymakamlık makamında düzenlenen törenle Kaymakam Kamil Köten ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer tarafından altınla ödüllendirildi.
Törende konuşan Akhisar Kaymakamı Kamil Köten; "Buradan öğrencilerimizin anne ve babalarını, öğretmenlerimizi ve idarecilerimiz kutluyorum. Sevgili öğrenciler sizler Akhisar'ın gurur kaynakları oldunuz. İnşallah Akhisar için hepimiz için milletimiz için çok büyük hizmetler yapacaklardır. Bu vesileyle de hediyelerini takdim edelim. Ayrıca okul başarıda payı olan müdürlerinde başarı belgesi verelim" diyerek sözlerini tamamladı.

Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer ise; "Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ham puan bazında Türkiye genelinde ilk bin içerisine Akhisar'dan iki öğrenci girmeyi başardı. Bu öğrencilerimizden Anadolu Öğretmen Lisesi Öğrencisi Yavuz Bahadır Çınar TS-1 puan türünde aldığı 422,344 puanla Türkiye 746.'sı, TS-2 puan türünde aldığı 432,476 puanla Türkiye 627.si oldu. Akhisar Anadolu Lisesi öğrencisi Gizem Gerçel TM-3 puan türünde aldığı 434,931 puanla Türkiye 995.cisi oldu" dedi.

Müdür Mermer; "Orta Öğretim Geçiş Sistemi 8. Sınıf Seviye Belirleme Sınav Sonuçlarına göre ise Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Kurumu Öğrencisi Ceren Dündar; almış olduğu 492,741 OYP puanı ile Türkiye 577.si, Akhisar'ımızda ise ilçe birinci olmuştur. Misak-ı Milli Ali Şefik İlköğretim Okulu'ndan Eylül Çeneli; 483,691 puanla ilçe ikincisi, TB Altıeylül İlköğretim Kurumundan Nuh Melih Özsu 482,520 puanla ilçe üçüncüsü olmuştur. SBS Sonuçlarına göre Akhisar'ımızın Türkiye Genelinde ilk beş bin içinde sekiz öğrencisi, ilk on bin içinde on sekiz öğrencisi bulunmaktadır" diye konuştu.

Kategori : Eğitim
Tarih : 7/17/2013 21:18
Hit : 1286




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 69

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I