| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
GEDAŞ ELEKTRİĞİ KESİNCE 3 BİN DEKAR ARAZİ SUSUZ KALDI
GEDAŞ ELEKTRİĞİ KESİNCE 3 BİN DEKAR ARAZİ SUSUZ KALDI
Saruhanlı İlçesine bağlı Lütfiye köyünde, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş'ye (Gedaş) olan elektrik borcunu ödeyemeyen Tarımsal Sulama Kooperatifi'nin elektriği kesilince 3 bin dekar arazi susuz kaldı.
Lütfiye Köyü Sınırlı Sorumlu Sulama Kooperatifi Başkanı Kemal Çetinkaya yaptığı açıklamada, kooperatifin Gedaş'a olan bir yıllık elektrik borcunun 200 bin liraya yaklaştığını bildirdi. Ellerindeki para ile kooperatifin ihtiyacı olan arıtma tesisini kurduklarını bu nedenle Gedaş'a olan borçlarını ödeyemediklerini ifade eden Çetinkaya, bunun üzerine Gedaş'tan gelen bir ekibin Kooperatife ait tesisteki elektrik trafosunu mühürlediğini kaydetti.

Kooperatife bağlı 225 üreticinin bir haftadır ürünlerini sulayamadığını, 3 bin dekar arazinin susuz kaldığını dile getiren Çetinkaya şöyle dedi: "Borcumuzu ödeyemedik, elektriğimiz kesildi. Şu an Lütfiye köyündeki araziler yanıyor. Üretici perişan oldu. Susuz kalan üzüm, pamuk, mısır, domates ve karpuz gibi ürünler kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Biz borcumu Eylül ve Ekim ayında kaldırdığımız mahsulün parasıyla ödemeyi taahhüt ediyoruz. Bu konuda Gedaş'ın bize yardımcı olması için bazı Milletvekillerine de durumu bildirdik. Ancak şu ana kadar bir gelişme olmadı. Eğer birkaç gün daha böyle giderse binlerce dekar arazideki ürünler kuruyup gidecek. Ürünlerimiz kurursa borcumuzu hiç ödeyemeyiz."

Öte yandan Gedaş'ın Saruhanlı'daki tarımsal sulama abonelerinden birikmiş elektrik borcunu ödemeyen ve bu borca ait yapılandırma taksitlerini düzenli olarak yatırmayanların ovalardaki trafolarının elektriği kestiği öğrenildi. Bu arada Tedaş kuruluşu olan ve İzmir ile Manisa illerine hizmet veren Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş, 31 Mayıs 2013 tarihi itibariyle özelleştirilmişti. Özel bir firma tarafından satın alınan kurum 'Gedaş' ismi adı altında faaliyetini sürdürüyor.

Kategori : Güncel
Tarih : 7/20/2013 07:55
Hit : 2786




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 84

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I