| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SOMA BELEDİYESİ'NDEN, YURT DESTEĞİ
SOMA BELEDİYESİ'NDEN, YURT DESTEĞİ
Soma Belediyesi özellikle üniversite öğrencilerini sevindirecek önemli hizmete imza atarak üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözmek üzere önemli bir adım attı.
Soma Sağlık Sosyal ve Eğitim Vakfı(SOSEV)'ndan Sosyal Hizmet alanı olarak inşa edilen binayı takas karşılığında alan Soma Belediyesi, burayı Kredi Yurtlar Kurumu'na vererek öğrencilerin barınma sorununu çözmüş olacak. SOSEV'in hayırseverlerin katkısıyla tamamladığı binayı Soma Belediyesi takas karşılığında aldı. Takas işleminde anlaşan SOSEV ve Belediye devir teslim töreni düzenledi. Törene Belediye Başkanı Hasan Ergene, SOSEV Başkanı Mustafa Bayraktar katıldı.

3 daire ve 1 işyeri karşılığında yurt için kullanılması planlanan binayı Belediye olarak aldıklarını belirten Belediye Başkanı Hasan Ergene, "SOSEV ile karlı bir alışverişe giriştik. Ama burada karlı olan Soma halkı oldu. Soma'da eksikliği dile getirilen bir öğrenci yurdunu Soma Belediyesi olarak önümüzdeki eğitim öğretim yılında Soma'ya kazandırmayı hedefliyoruz. Bir takas gerçekleştirdik. Sosev yönetimine güzel yaklaşımlarından ötürü teşekkür ediyoruz. Tarihi boyunca Somamıza çok önemli eserler kazandıran vakfımız bu defa yıllardan buyana Soma'nın ihtiyacı olan öğrenci yurdunun kazandırılmasına katkı sağlamış oldu. Soma Belediyesi'ne ait 3 daire ve 1 işyerini vakfımıza devrediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

İLK ETAPTA ERKEK ÖĞRENCİ YURDU OLACAK

Tapu işlemini hallettikten hemen sonra mühendislerin binayı incelediğini belirten Ergene, "Yurt için kullanılacak binada Kredi Yurtlar Kurumu'nun talepleri doğrultusunda bir takım değişiklikler yapılması planlanıyor. Bu arada Yurtkur'un yatırım programında Soma için 400 yataklı erkek öğrenci yurdu yapılması teklif edildi. Önümüzdeki yıl 400 yataklı öğrenci yurdunun tamamlaması ile birlikte burada kalacak erkek öğrenciler oraya taşınacak. Burası da kız öğrenci yurdu olarak kullanılacak. Şu anda BİN 500'ün üzerinde öğrencisi bulunan Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Soma Meslek Yüksek Okulumuzda en fazla erkek öğrenci var. Kız öğrencilerimizin burayı tercih etmemesinde kızların barınacağı bir yurt olmaması etkendi. Bu sorunu da aşmış olacağız." dedi.

SOSEV Başkanı Bayraktar ise Soma Belediyesi'nin vakfın hizmetlerinde etkenlerinin önemli olduğunu belirterek Belediye Başkanı Hasan Ergene'ye teşekkür etti. Toplamda 2 bin metre karelik alanı bulunan Yurt binasının anahtarını teslim alan Başkan Ergene, Soma için hayırlı olmasını temenni etti.

Kategori : Eğitim
Tarih : 7/21/2013 06:45
Hit : 2584




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 307

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I