| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
KUR'AN KURSUNDA "ENGELLİ ÇOCUKLAR TOPLUMDAN DIŞLANMASIN" SEMİNERİ VERİLDİ
KUR'AN KURSUNDA
Sarıgöl Pazar Camisi Kuran Kursu ile Özel Nehir Rehabilitasyon Merkezi ortaklaşa olarak düzenledikleri "Engelli Çocukların Toplumdan Dışlanmasın" konulu seminer Kuran kursu öğrencilerine verildi.
Düzenlenen seminere Özel Nehir Rehabilitasyon merkezi Öğretmeni Recai Şeyhoğlu, Psikoloji Danışması Hasan Efe konuşmacı olarak katıldı. Özellikle rehabilitasyon merkezlerine giden öğrencilere "Deli okuluna gidiyor" gibi sıfatların takıldığını belirten Recai Şeyhoğlu, "Çocuklar böyle olunca dışlanıyorlar, okula dahi gelmiyorlar. Engelli olmak suç değildir. Herkes engelli olabilir. Engelli çocuklarla tıpkı arkadaşlarınızla olan ilişkiler gibi davranın, engelli olan arkadaşlarınızı daha yakın davranalım. Onlar da sizler gibi olduğunu unutmayın. Engelli arkadaşlarınızı dışlamayın aksine, daha yakın davranın ki, topluma katılsınlar, toplumdan kaçmasınlar. Bunlar sizin elinizde. Kimseye, engelli diyerek lakap takmayınız. Engelli arkadaşlarınızı aranızda görmek onların sevgisine kazanmak istiyorsanız, onlarla ilgilenin aranıza alınız. Bir sevgi onlara yetecektir. Allah, insanlara sıfat takarak itham etmeyi günah kılar." dedi.

Özel nehir Rehabilitasyon Okulu Psikolojik Danışmanı Hasan Efe ise Kur'an Kursu öğrencilerine yönelik yaptığı konuşmasında, "Rehberlikle çözülemeyen bir sorun varsa o zaman devreye psikolojik danışmanlık girer. Engelli arkadaşlarımızın zaten kendilerine özgü sorunları var. Bir de bizler onlara aşağılayıcı sıfatlar takarak alay konusu yaparsak işte o an, engelli arkadaşlarımız toplumdan koparlar. Engelli olan arkadaşlarınıza karşı daha sıcakkanlı ve anlayışla yaklaşmalısınız. Kendileriyle alay edilirlerse engelliler eğitim almaktan kaçıyorlar. Bugün sağlıklı iken yarın ne olacağımız bilinmez. Bizler de engelli olabiliriz. İşte o zaman sıkıntınız başlar. Zihinsel engellilere destek verelim ve yardımcı olalım." dedi.

Sarıgöl Pazar Camisi Kuran Kursu'nu vermekte olan Müezzin Sait Sağlam ise "Bu tür davranışlar, dinimizce de yasak olduğu gibi günahtır. Çocuklar, engellilere el uzatalım, onlara yardımcı olalım. Engelli arkadaşlarımızı aramıza alalım gönül rahatlığına kazanalım." diye konuştu.

Kategori : Eğitim
Tarih : 7/23/2013 05:44
Hit : 3122




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 83

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I