| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
KULA MÜFTÜSÜ, FİTRE VE ZEKAT UYARISI YAPTI
KULA MÜFTÜSÜ, FİTRE VE ZEKAT UYARISI YAPTI
Kula ilçesi Müftüsü Talat Özmet, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından belirlenen fitre tutarlarını açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun almış olduğu kararla bu yılki, asgari fitre tutarının kişi başına 9,25 TL olarak belirlendiğini söyleyen Özmet, "Fitre, asli ihtiyaçlarından başka artıcı olma ve üzerinden bir yıl geçme şartı aranmaksızın nisap miktarı mala sahip olan her müslümanın vermesi vacip olan mali bir ibadettir" dedi.

Özmet "Fitre insan bedeninin zekatı kabul edilmiştir. Bundan dolayı Sadak-ı Fıtr?a beden sadakası denilmektedir. Diğer taraftan fitre, yoksulların ihtiyaçlarının giderilmesinde bayram gününün neşesinden olanların da istifade etmesin de önemli bir rol oynar" dedi.

Sürekli hastalığı sebebiyle oruç tutamayanların ise fidye vereceğini belirten Özmet, fidyenin de alt sınırının da 9,25 TL olduğunu ve oruç tutulmayan gün başına ödenmesi gerektiğini kaydetti.

Müslümanların Ramazan Ayı'nda verecekleri zekatlara da dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Müftü Özmet, "80.18 gram altın, veya buna tekabül eden bir para üzerinden bir yıl geçtiği zaman zekat vermek farzdır. Zekat fakir ve yoksulların hakkıdır ve mutlaka hak sahibine ödenmesi gerekir" dedi.

Müftü Özmet, zekatın fakirlere, yolda kalmışlara, borçlulara, kalbi İslam'a ısındırılmak istenenlere ve ilim talebelerine verilebileceğini ifade etti.

Kategori : Güncel
Tarih : 7/29/2013 21:42
Hit : 2187




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 4

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I