| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
KÖPRÜBAŞI'NDA DEV YATIRIM İÇİN İLK KAZMA
KÖPRÜBAŞI'NDA DEV YATIRIM İÇİN İLK KAZMA
Köprübaşı'nda son yıllarda artan dikim alanları ile önemli bir gelir kaynağı olmaya başlayan zeytin ilk meyvelerini vermeye başladı.
Artan dikim alanları ile önemli bir gelir kaynağı olmaya aday olan zeytin Köprübaşı'ndaki ilk meyvesini vermeye başladı. Köprübaşı'nın ve bölgenin en büyük kapalı organik zeytin çiftliği olan İlhan SARI organik zeytin çiftliği 4000 m2 kapalı alanı olan zeytinyağı fabrikası için gerekli izinleri sonrası ilk kazma vuruldu. Bursalı bir işadamı tarafından 3500 dönümlük alanda kapama olarak tesis edilen zeytin bahçesinin hemen yanına kurulacak olan zeytinyağı fabrikası Türkiye'deki ilk 2 fazlı üretim yapan zeytinyağı fabrikası olacak. Çevre dostu bir üretim modeli olan 2 fazlı zeytinyağı üretimi ile çevre için çok tehlikeli olan karasu atığı oluşmayacak.

Yatırımın bu bölge de olmasına büyük katkı sağlayan ve işletmeninde sorumlusu olan Ali ALP konu hakkında bilgi vererek organik olarak ürettiğimiz kendi zeytinlerimizi yine doğaya ve çevreye zarar vermeden zeytinyağına dönüştüreceğiz diyerek "Türkiye'deki diğer zeytinyağı fabrikalarının 3 fazlı çalışan zeytinyağı fabrikaları olduğunu ve bu sistemin atık olarak çevreye çok karasu oluşturduğunu bu nedenle bu üretim modeli yerine 2 fazlı çalışan ve proses suyu kullanmadan ve minumum düzeyde karasu meydana getiren çevre dostu bir üretim gerçekleştireceğiz" dedi.

Yetkili Ali ALP fabrika için ilk kazmanın vurulduğunu ve en kısa zamanda faaliyete geçeceğini belirterek oluşan katı atığında hayvan yemi olarak kullanılacağını ekledi. Tesisin sadece zeytinyağı sıkımı yapan bir yağhane olmadığını aynı zamanda dolumunun ve şişelemeninde yapılacağı entegre bir tesis olduğunu belirtti. Daha ileride de budama atıklarının zeytin ekstraktı yapımında kullanılacağını belirtti.

Konu hakkında konuşan Belediye Başkanı Zafer Mergen kurulacak fabrika ile bir çok insana da iş kapısı açılacağını söyleyerek kendilerine yardım için ellerinden gelini yapmaya hazır olduklarını belirterek firma yetkilisi Ali Alp'e bu yatırımın yapılmasına vesile olduğu teşekkür etti.

Kategori : Ekonomi
Tarih : 8/15/2013 12:26
Hit : 2631




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 24

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I