| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SULTANİYE BAĞLARI, BEYAZA BÜRÜNDÜ
SULTANİYE BAĞLARI, BEYAZA BÜRÜNDÜ
Sarıgöl Ovası'nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm bağlarının üzerlerine koruma amaçlı beyaz naylon kanaviçe örtülmesi ovaya güzel bir görünüm kazandırdı.
Antalya-İstanbul çift yol bölümde yer alan Sarıgöl Ovası'nın Antalya ve Denizli yönünden Sarıgöl yönüne seyretmekte olan araçlar Sarıgöl İlçesi'nin Topuzlu Mevkii'nden beyazla kaplamış Sarıgöl Üzüm Ovası'nın görülmeye değer güzelliğine hayran kalıyor.

Yüksekten iniş yapan araç sürücüleri, beyazla kaplanan Sarıgöl Üzüm Ovası'nın bağları arasından doyumsuz güzellikleri seyrederek yollarına devam ediyor. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Sarıgöl Ovası'nda 84 bin dekarlık alanda sultaniye üzüm bağımız var. Bu yıl ilçemizin 40 bin dekarlık alanı koruma amaçlı olarak beyaz naylon kanaviçe örtülerle örtüldü. Rulo halindeki kanaviçeler 500 metre uzunluğundadır. 40 bin dekarlık düşünüldüğünde ovamıza 20 milyon metre kullanıldı. Böyle olunda ilçemiz ovasına yüksekten bakıldığında ortaya güzel bir tablo çıkmaktadır. Antalya'dan Denizli'den İstanbul'a, İzmir'e yolculuk eden araçlar yeşilin beyazla karışımını görerek yolculuklarını devam etmekteler. Ovamızdaki bu beyazlık bazen de göçmen kuşları da atlatmakta, kuşlar beyazlıkları gördüğünde su sanarak iniş yaptıkları da görülmekte." dedi.

Kategori : Ekonomi
Tarih : 8/19/2013 13:30
Hit : 2913




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 9

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I