| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
BAHÇESİNDE 1'ER KİLOLUK DOMATES YETİŞTİRDİ
BAHÇESİNDE 1'ER KİLOLUK DOMATES YETİŞTİRDİ
Kırkağaç ilçesinde bir çiftçi bahçesinde yetiştirdiği 1 kilogram ağırlığındaki organik domates ile görenleri şaşırtıyor.
Aynı zamanda Kırkağaç ilçesinde Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı yapan Salih Atıl, "Ekibimizle yaz ve kış Kırkağaç ovasındaki çiftçilerimizin mahsullerini sahip çıkıp korumaya gayret ediyoruz. Emekli olduktan sonra boş durmamak için Kırkağaç'a nasıl faydalı olabilirim diye düşündüm ve tercihimiz değerli büyüklerimizin vasıtasıyla Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'ndan yana oldu." dedi.

KENDİ BAHÇESİNDE YETİŞTİRİYOR

Her yıl bahçesinde domates yetiştirdiğini söyleyen Atıl, "Ben de bu gördüğünüz tarlada bu yıl biraz daha fazla ürün çeşidi yapmak için daha çok alana ekim yaptım doğal gübre kullanarak domates, biber, salatalık, patlıcan, kavun, karpuz yetiştiriyorum. Bu büyüklükte domatesi ilk kez yetiştirdiğini ifade eden Atıl, "Domatesler arasında fark ettiğim bu ürün beni çok şaşırttı. Bahçemde 600, 700 gram ağırlığında olanları da var ama hiç bu kadar büyük bir domates görmemiştim. Domatesimizi doğal yollarla yetiştirdik tohumu ise yıllardır yetiştirdiğimiz domateslerin çekirdeklerinden alıyoruz." ifadelerini kullandı.

'TAMAMEN ORGANİK'

Herhangi bir katkı maddesi kullanmadığını belirten Atıl, "Tamamen organik ürün olması nedeniyle başlı başına şükür edilecek bir durum. Çünkü domateslerin içinde daha büyükleri de var onlar daha kızarmadığı için yeşil, onların 1 kilo 300 gram kadar olacaklarını tahmin ediyorum." diye konuştu.

Bahçesindeki sebzeleri doğal ortamda yetiştirdiğini söyleyen Atıl, hiçbir kimyasal gübre ve hormon içeren ilaç kullanmadığını, toprağı zamanında işlediğini bakımını ve sulamayı gerektiği şekilde yaptığını belirtti.

Kategori : Ekonomi
Tarih : 8/20/2013 13:34
Hit : 2750




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 3

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I