| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
MANİSA TARİHİ İLE GURUR DUYUYOR
MANİSA TARİHİ İLE GURUR DUYUYOR
AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Lidya Krallığı?nın Başkenti Sardes Antik Kenti ile Salihli-Gölmarmara İlçesi arasında bulunan ve Kral Mezarları olarak bilinen Bintepeler'in UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alındığını belirtti.
AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Lidya Krallığı'nın Başkenti Sardes Antik Kenti ile Salihli-Gölmarmara İlçesi arasında bulunan ve Kral Mezarları olarak bilinen Bintepeler'in UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınmasının Salihli'nin başta olmak üzere tüm Manisa'nın tanıtımı açısından son derece sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

Yurttaş "UNESCO listesine alınan Uluslar arası Mesir Festivali, Sardes Antik Kenti ve Bintepeler'in yanı sıra Manisa'nın UNESCO veya benzer listelere gireceğini düşündüğümüz çok önemli tarihsel ve kültürel değerleri vardır. Bunlar arasında 500 yıldır devam eden Ayvaz Dede Festivali, Kula Evleri, Alaşehir Saint Jean Kilisesi, 12.000 yıllık ayak izleri, Artemis Tapınağı gibi pek çok değerlerimizi sayabiliriz" şeklinde konuştu.

UNESCO'nun Manisa Uluslararası Mesir Festivalini 'İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ne almasından sonra 'Sardes Antik Kenti ve Bintepeler Lidya Tümülüsleri'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesiyle Manisa bölgesinin kapılarını tüm şeffaflığı, güzelliği ve tarihi geçmişiyle Dünyaya açtığını kaydeden Yurttaş;     "Salihli merkezine 9 km, İzmir'e 82 km uzaklıkta olup, İzmir-Ankara karayolunun iki yanına yayılmış olan Sardes antik kenti tarihte altın parayı bulan Lidya Krallığı'nın başkenti olmasının yanı sıra ayrıca tarihteki ünlü Kral yolunun başlangıcıdır. Uzun süre değerli taş olarak kullanılmış turuncu kuvars taşının Batı dillerindeki ismi olan ve 'sard' kelimesi, taşın antik çağda çıkarıldığı Sart bölgesinden gelir. Halen burada Kuvars taşı ve altın çıkarımı devam etmektedir. Sart'ta tarihte bilinen ilk tiyatro kalıntıları da mevcut olup gün yüzüne çıkarılmaya çalışılmaktadır. Bu özelliğiyle de dikkat çeken Sart'ta Uluslar arası Kültür ve Sanat Festivalini gerçekleştirmek en büyük hedeflerimizden biridir. Ayrıca bu bölgede bulunan Artemis Tapınağı da önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. UNESCO'nun aldığı önemli karar aynı zamanda Sart bölgesinde hedeflerimiz projelerin hem daha hızlanmasına hem de Sart'ın tüm dünya tarafından tanınmasına büyük kolaylık sağlayacaktır" dedi.

Kategori : Güncel
Tarih : 8/21/2013 19:39
Hit : 1548




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 2

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I