| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SARIGÖL'DE KIŞLIKLAR İÇİN KOLLAR SIVANDI
SARIGÖL'DE KIŞLIKLAR İÇİN KOLLAR SIVANDI
Sarıgöl ve çevresindeki evlerde kışlık salça hazırlama çalışmaları hummalı bir şekilde başlandı. Evlerde salça, konserve, reçel hazırlıkları yoğun şekilde devam ediyor.
Sarıgöllü bayanlar bağ ve bahçelerinde kendi imkânlarıyla yetiştirdikleri domateslerden salça yapımına hız verdi. Bayanlar, havaların sıcak olmasının ve sebzelerin bolluğundan yararlanarak domates ve biber salçalarını yapmaya başladı. Bu arada, reçel ve konservelerini hazırlayan Sarıgöllü bayanlar kış aylarına yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını belirttiler.

Sarıgöllü Hayriye Doğrul (62), "Evlerimizde domates ve biber salçalarını komşularımızla birlikte yapıyoruz. Domatesleri bidonların içlerine keserek tuzladıktan sonra, bir hafta erimesini bekliyoruz ve ardından elekten geçirdikten sonra siniler üzerine dökerek burada suyunu çekene kadar bekleterek hazırlarız. Olduktan sonrada cam kavanozlara katarak tamamlarız. Kış aylarında gönül rahatlığı ile yemeklerimizde kullanırız. Ev salçaları ile yapılan yemeklerin tadı başka oluyor." dedi.

Evlerde salça, reçel ve konservelerin yanı sıra tarhana ve erişte makarnaların da yapılmakta olduğunu belirten Hayriye Doğrul, "Yaz aylarında bayanlara durmak yok. Salça reçel tamamlanır ardından tarhana ve erişte makarna yapılmasına başlarız. Bu arada da biber, bamya,patlıcanların kurutulmasını yaparız. Bunları yaptıktan sonra kış hazırlıkları tamamlanmış olur." şeklinde konuştu.

Sarıgöl'de şu sıralar evler adeta kışlık yiyeyecek hazırlayan fabrikalara andırıyor.

Kategori : Güncel
Tarih : 8/27/2013 00:54
Hit : 2418




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 6

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I