| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
"ALAŞEHİR'DE GÜZEL İŞLER OLACAK"
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Alaşehir'de tanıtım toplantısı yaptı.
Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki toplantıya Manisa İl Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Akduman, Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan ve iş adamları katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonundaki toplantıda konuşan, TÜMSİAD Manisa İl Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Akduman, "Derneğimizin amacı, milli ve manevi değerleri taşıyan iş adamları yetiştirmek. Kurulduğumuzdan beri ilçelere önem veriyoruz. Akhisar, Salihli, Turgutlu gibi ilçelerde temsilcilikler kurduk. Şimdi de Alaşehir'de temsilcilik açacağız.Bizim en büyük eksikliğimiz sahip olduğumuz değerleri yeterince tanıtamamamızdır. Manisa'nın sultaniye üzümü ve Mesir gibi bir çok değeri var bunların tanıtımındaki eksiklerimizi gidermemiz lazım. Bütün ilçeleri Manisa ile kucaklaştıracak bir sivil toplum kuruluşu olmak için çalışıyoruz.Alaşehir çoğu ilden daha büyük bir ekonomik potansiyele sahip. TÜMSİAD olarak amacımız Alaşehir'in sahip olduğu potansiyellerden yararlanarak sosyal, kültürel ve ekonomik yönden daha iyi noktalara ulaşması için katkı sağlamaktır. İlk kez yerel seçimler öncesi bir anket çalışması yapacağız. Yerelde ilk defa bir STK olarak seçim analiz çalışması yapacağız. Çalışma yaklaşık 1 ay sürecek. Bu çalışmayla tabanın algısını ortaya koymayı hedefliyoruz. Bu çalışmanın sonucunu kamuoyuyla paylaşıp adaylara da vereceğiz." dedi.

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mustafa Seyhan ise, sivil toplum kuruluşlarının toplumda çok önemli bir görevinin olduğunu ifade ederek, "Memleketin değişimi ve daha iyi noktalara gelmesi için çalışmanın bir erdem olduğuna inanıyorum. Bu arkadaşlarla bu anlayışla TÜMSİAD'ı kurmuşlar. Türkiye'de çoğu zaman sivil toplum kuruluşlarının çokluğundan şikayet edilir. Ben bu görüşe kesinlikle katılmıyorum. Bu kurumlarda insanlar çoğu zaman zamanlarından fedakarlık ederek ülkenin daha iyi noktalara gelmesi için çalışmaktadırlar. TÜMSİAD'ı bu gerçekten hareketle tebrik ediyorum.Sivil toplum kuruluşlarının yüklendikleri misyonlar çok önemlidir. Biz oda olarak memleketimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.Hedef Alaşehir'in kalkınması ve marka bir şehir olmasıdır.Manisa bir sanayi kentidir ama ilçelerinin büyük bir bölümü tarım kentidir.Manisa'da yapılan görüşmelerde hep sanayi vurgusu yapılıyor, tarım konusu biraz geri planda kalıyor. Bu durumu değiştirmek için gayret etmeliyiz." dedi.

Alaşehir Belediye Bakanı Gökhan Karaçoban da, "Alaşehir'imizin Manisa açısından önemi gümrüğü ve yıllık 200 milyon doları bulan üzüm ihracatıdır. Alaşehir için üzüm çok önemlidir, her şeyidir. Ticaret Odası Başkanımızın 25 gramlık ambalajlarda sultaniye üzümünü Türk Hava Yolu uçaklarında dağıtılması projesini çok önemli buluyorum. Kendisini kutluyorum. Alaşehir'de 60'ın üzerinde yaş üzüm işletmesi yılda 5-6 aylığına da olsa ciddi bir istihdam sağlamaktadır.Bu alandaki istihdamın ileriki yıllarda bütün yıla da yayılarak artması için ambalaj gibi alternatif projelerlede geliştirerek çalışmalıyız. Tabiî ki ilçemizin gelişimi bakımından sadece üzümle yetinmemiz gerekir. İlçemizde sanayi bakımından ne tür yatırımlar yapılacağının tartışılması gerekir. Yine bu konudaki tartışmalara bir katkıda bulunmak için bir takım öneriler sunmak istiyorum. Alaşehir'de hepinizin bildiği gibi sıcaklık bakımından Türkiye'nin en önde gelen Jeotermal kaynaklarından biri bulunarak bu konudaki bütün ezberler bozulmuştur. İlçemizde şu ana kadar 30 yakın kuyu açılmıştır. Her bir kuyu için 2,5, 3 milyon lira harcama yapıldığını düşündüğümüzde bu çok ciddi bir yatırımdır. Bu kuyulardan elektrik üretiminin yanı sıra seracılık alanında yatırım yapılması durumunda Akdeniz'in Antalyası ne ise Ege'nin Alaşehir'inin de o olacağını düşünüyorum. Turizm sektörünü de göz ardı etmemiz gerekir. Sermaye sakin ve durgun suları sever. Bunun için ilçedeki tüm kuruluşlarla Alaşehir'de bu ortamı sağlamak için çalışmak hepimizin vazifesidir. TÜMSİAD'ı çalışmalarından dolayı kutluyorum." dedi.

Tanıtım toplantısı sonunda Alaşehir'de TÜMSİAD üyesi işadamlarına Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan ve Alaşehir Belediye Başkanı Dr.Gökhan Karaduman tarafından rozet takıldı.

Kategori : Ekonomi
Tarih : 8/28/2013 11:24
Hit : 2645




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 304

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I