| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
KIRKAĞAÇ'TA 430 BİN ÇİLEK FİDESİ DAĞITILDI
KIRKAĞAÇ'TA 430 BİN ÇİLEK FİDESİ DAĞITILDI
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, il özel idaresinin finanse ettiği ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından çalışmalarının yürütüldüğü Çilek Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Kırkağaçlı çiftçilere 430 bin çilek fidesi dağıtıldı.
Kırkağaç Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait Kavun depolarında düzenlenen Çilek Dağıtım töreninde Karakurt, İlyaslar ve Gelenbe beldeleri ile Kınık, Yağmurlu, Musahoca, Alacalar ve Siledik köylerine toplam 430 bin Çilek Fidesi verildi. 70 dekar alanda uygulanacak projede dikilen fidelerden, üç yıl boyunca verim alınabilecek. Maliyeti 100 bin lira olan projede, çiftçiler damlama sulama sistemi,toprak hazırlama ve malçlama işlerini üstlendi. Çilek Dağıtım törenine AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Öztürk ile Çilek Yetiştiricisi vatandaşlar katıldı.

Çilek Dağıtımında konuşan Berber, "Kırkağaç'ta Çilek Yetiştiriciliği projesine geçen yıl 30 dekarla başladık ancak dikilen alandan elde edilen ürünler, miktar olarak az olduğu için dışarıdan alıcı gelmiyordu, elde edilen ürünler Kırkağaç, Soma ve Akhisar pazarlarına anca yetiyordu.Bu sene hazırlanan 70 dekarlık proje ile Kırkağaç'taki çilek dikilen alan miktarını 100 dekara çıkardık.Ortalama bir dekardan 2-2,5 ton yıllık ürün elde ediliyor 100 dekarlık alanda da yaklaşık bir sezonda 200-250 ton çilek hasadı elde edebileceğiz bu sayede Kırkağaç'taki ürün yelpazesi de genişlemiş oldu" dedi.


Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, projeden faydalan çilek yetiştiricilerinden köyleri ve beldeleri temsilen birer çiftçiye çilek fidelerini teslim etti.



Kategori : Ekonomi
Tarih : 8/30/2013 12:47
Hit : 2577




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 8

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I