| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
AKHİSAR BELEDİYESPOR TRABZONSPOR'U RAHAT GEÇTİ
AKHİSAR BELEDİYESPOR TRABZONSPOR'U RAHAT GEÇTİ
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, ligin güçlü ekibi Trabzonspor karşısında istedikleri oyunu ortaya koyduklarını belirterek, galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.
Hamzaoğlu, "Bugün maç öncesi oynamayı düşündüğümüz her şeyi sahada uygulamayı başardık. Trabzonspor da iyi oynayan bir takımdı. Hücum yönü güçlü olan bir takım. Biz takımı ikinci bölgede birbirine yakın tutarak onlara alan vermemeye çalıştık ve bunda da başarılı olduk. İlk yarıda golü bulduk ama golden sonra biraz telaşlı oyunumuz vardı fakat; ikinci yarıda biraz daha sakin olup topa sahip olmaya başladık. Zaman zaman yakaladığımız kontra aktarlarla iki tane gol daha bulduk. Ben oyuncularımı kutluyorum. Hem oyun disiplinlerine bağlı kaldıkları için hem de sahada gerçekten özveri ile mücadele ettikleri için" dedi.

"A MİLLİ TAKIMDA YARDIMCI ANTRENÖR OLMAK BENİM İÇİN GURUR VERİCİ"

Bir gazetecinin, A Milli Takım'daki yeni yapılanma kapsamında Teknik Direktör Fatih Terim'in yardımcısı olarak görev yapmasıyla ilgili bazı yorumcu ve teknik direktörlerin eleştirine ilişkin soruyu yanıtlayan Hamzaoğlu, "Sonuçta seçici bir kurum var. Onların seçimleridir bu. Benim için gurur verici olan şey bu göreve layık görülmemdir. Federasyonda çalışan herkese teşekkür ediyorum. Tabii ki başka antrenörlerde tercih edilebilirdi, herkes saygı ile karşılardı ve karşılamak zorundadır. Böyle bir tercih yaptılarsa bizde bu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağız. Biz umutluyuz. 'İki takım zor olmaz mı?' gibilerinden eleştiriler yapılıyor. Bence bunun pozitif yansımaları da olabilir. Sürekli her hafta maç içinde olan bir antrenörün milli takımı çalıştırması ve her hafta maçlarda yapacağı atraksiyonlar için belki daha da iyi olabilir. Ben iyi olacağını düşünüyorum. Bizim için belki zor olacak. İzin günlerimiz kalmıyor ama çalışacağız. Şimdi çalışma zamanı. İnşallah başaracağımıza da inanıyorum" diye konuştu.

Hamzaoğlu, geçtiğimiz yıl Akhisar Belediyespor'da başarılı bir dönem geçirerek, yeşil-siyahlı ekibin ligde tutunmasında büyük rol oynayan Gekas'ın transferiyle ilgili olarak ise "Gekas olayına artık bir nokta koymak lazım. Geçen sezon önemli bir açığımızı kapattı. Sevdiğimiz bir arkadaşımız ama bir türlü anlaşamadık. Onun beklentileri farklıydı, bizim yapabileceklerimiz sınırlı. Dolayısıyla olmadı. Bundan sonrada kendisi hangi kulübe gidecekse yolu açık olsun" şeklinde konuştu.

Akhisar Belediyespor'un tecrübeli oyuncusu Bilal Kısa da galip geldikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Milli takım arasında bizim için çok güzel bir galibiyet oldu. Biz geçen haftayı telafi etmek istiyorduk. Geçen hafta bize yakışmayan, beklemediğimiz bir mağlubiyet almıştık. Bu güzel oyunumuzu devam ettirmek zorundayız. Lig çok zorlu. Her maç çok önemli. Bunun bilincindeyiz. Bu şekilde oynadığımız takdirde ligde istediğimiz puanları alacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Akhisar Belediyespor'un bir diğer tecrübeli savunma oyuncusu Çağdaş Atan ise, "Oyun olarak istediğimiz yakın bir futbol ortaya koyduk. İlk yarıda biraz beklenmedik şekilde 2-3 tane pozisyon verdik. Daha sonra bu pozisyonları atlatıp golü attıktan sonra oyunun kontrolü bize geçti. Özellikle ikinci yarı çok iyi olduğumuzu düşünüyorum. Çok büyük bir camiaya karşı 3 gollü galibiyet maçın başında hiçbirimizin tahmin edemeyeceği bir şeydi. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Milli takım arasını en iyi şekilde geçirmek istiyoruz" açıklamasında bulundu.

TRABZONSPOR CEPHESİ

Oyunun son 20 dakikalık bölümü dışındaki mücadele ve arzudan memnun olduğunu belirterek sözlerine başlayan Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, "Genel anlamda gol pozisyonları yakalamamıza rağmen değerlendirmemiş olmamız rakibin direncini arttırdı. Kendisi aslında oynaması nedeniyle de iyi konsantre olmuşlar. Dediğim gibi son 20-25 dakika fazla oynama alanı bıraktığımız bir dönem. Ancak fazlada risk aldığımız dönemler. Kompakt bir yapıyı koruyamadık. Çok dikkatli ve futbolun kendi istediği pozisyon oyunları konusunda da çok dikkatli olamadık. Özellikler savunma bire birlerinde çok dikkatli ve başarılı olamadığımızı söyleyebilirim. Bunlar bizim için önemli noktalardır. Ancak oralarda başarısız olmamız 3-0'lık bir mağlubiyeti getirdi. Ama sonuçta biz Trabzonspor'uz. Böyle maçları zaman zaman oynayabilirsiniz. Biraz daha disipline değer vermememiz gerekiyor. Telafi edebileceğimiz bir maç oynadık. Önümüzde bir süreç var. Bu süreci değerlendirerek tekrara yolumuza devam edeceğiz. Kaybedilmiş bir şey yok. Sonuçta 3 puan kaybettik ve geri alabiliriz" değerlendirmesini yaptı.

"ÖNCELİĞİMİZ FORVET"

Bir gazetecinin transfer çalışmalarıyla ilişkin sorusuna Akçay, "Önceliğimiz yine forvet. Sol bek ile ilgili rotasyonlarla ya da Olcan bana göre çok iyi durumda. Çok kötü gözükmüyor. Daha da iyi duruma gidiyor. Volkan'ın performansı bugün kötü olmuş olabilir. Dolayısıyla çok sol bekten ziyade daha çok forvet oyuncusu konusunda önceliğimiz var" yanıtını verdi.

"VOLKAN'IN DURUMU TÜRKİYE'DE KÜFÜR İLE İLGİLİ BİR MİLAT OLABİLECEK TAVIR OLARAK DA ELE ALINABİLİR"

Akhisar Belediyesporlu taraftarların Volkan Şen'i alkışlayarak destek vermesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Akçay, "Akhisar taraftarı centilmence bir yaklaşım gösterdi. Takdir edilecek bir durumdur. Volkan'ın belki hareketi farklı açılardan yorumlanabilir. Ama Türkiye'de de küfür ile ilgili bir milat olabilecek tavır olarak da ele alınabilir. Bu yönden de bakılabilir Volkan'ın dışarı çıkışına. Farklı yerlerden de bakanlar oldu. Ama dediğim gibi bizim seyircimizde centilmence taraftarlığı bilen bir taraftar. Sonuçta Volkan'ın Trabzonspor'da da bir kişinin ve ya iki kişinin yapmış olduğu bir şeyi Trabzonspor'un taraftarına mal etmenin doğru olmadığını söylemiştim ve öyle de oldu. Dolayısıyla Akhisar Belediyespor'un taraftarını tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Böyle bir skoru beklemediklerini dile getiren Olcan Adın ise, "Yoğun bir maç maratonundan çıkıp milli takım arasına girecektik. Bu maçı kazansaydık sadece Beşiktaş maçını kayıp olarak düşünecektik. Fakat bu maçta da kötü günümüzdü. Kötü goller yedik. Neticesinde 3-0 mağlup olduk. Dediğim gibi milli takım arası burada 3 gün kafamızı toparlayıp tekrar bir şekilde hazırlanıp UEFA Kupası maçlarına devam etmek istiyoruz" dedi.

Çok kötü bir skor aldıklarını vurgulayan Trabzonspor'un tecrübeli oyuncusu Zokora, "Bizim açımızdan 3-0 çok kötü bir skor. Bunu hocamızda söyledi. Bunu disiplindeki bazı sıkıntılara da bağlıyorum. Özellikle 1-0'dan sonra baya forse ettik oyunu ama ne yazık ki gol atamadık. Daha sonra dediğim sıkıntılar ortaya çıktı. Kompakt bir oyun ortaya koyamadık. Rakibe çok mesafe verdiğimizi düşünüyoruz. Ama burada kafamızın takılmaması gerekiyor. Bir milli takım aramız var. 3 gün bir iznimiz var. Bütün arkadaşlar hem de milli takıma gidenler ve kalanlar kafalarını toplayıp bu mağlubiyeti unutturacak skorları ilerde alacak şekilde hazırlanacağız" diye konuştu.

Kategori : Spor
Tarih : 9/2/2013 11:32
Hit : 748




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 11

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I