| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
KULA'DA ATATÜRK ORTAOKULU'NUN TEMELİ ATILDI
KULA'DA ATATÜRK ORTAOKULU'NUN TEMELİ ATILDI
Kula İlçesi'nde Manisa Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Zaferiye Mahallesi'nde, 10 dönüm alan üzerine 12 derslik olarak yaptırılan ortaokul hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.
Temel atma törenine, AK Parti Manisa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Dr. Muzaffer Yurttaş, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın İl genel meclis başkanı Hayrullah Solmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan yaparken, ardından konuşan İl genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz ?Temelini atacağımız Atatürk Orta okulu Kulamıza Manisa'mıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum 2014 Ocak ayının başında inşatımızı tamamlayarak eğtim öğretime kazandıracağız" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş temel atma töreninde yaptığı konuşmada okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek; "İlk emri "oku" olan bir dinin mensupları olarak eğitime önem vermeliyiz. Peygamberimiz "İlim Çin'de de olsa öğreniniz" derken ilim öğrenmek için gayret edilmesini tavsiye ediyordu. Geleceği düşünen bizler gençliğimizi en güzel şekilde gelecek asırlara ve yıllara göre yetiştirmeliyiz. Eğitim süreklilik ve ciddiyetle yaklaşım ister" ifadesinde bulundu.

Törende konuşan Manisa Milletveki AK Parti MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi, "Burada bir okul temeli atıyoruz. Gençler geleceğimizin teminatıdır. Eğitimli, bilinçli, bilgiyi yakalamış gençlerimiz ülkemizin sigortasıdır. Dolaysıyla gençlerimizin geleceğinin şekilleneceği ve geleceğe yönelik plan, proje, strateji belirleyecekleri böylesi bir mekanın temel atmasında bulunmak gerçekten bana ve inanıyorum ki sizlere büyük bir heyecan vermektedir. Eğitimin önünde engel yok. Burslar, krediler, yurtlar. Okumak isteyen tüm gençlerimiz için çok önemli imkanlar. AK Parti iktidarımız gençlerimizin eğitimine büyük destek vermektedir, üniversitelerimizin sayısını arttırmıştır. Bugün Türkiye'de üniversitesi olmayan ilimiz kalmamıştır. 81 vilayetin 81'inde üniversite vardır. Kimi illerimizde ikinci, üçüncü, dördüncü üniversitelerin açıldığını biliyoruz. İnşallah ilçelerimizde fakülteler açılacak. İnanıyorum ki Manisalı hemşerilerimiz hayırseverlerimizin de katkılarıyla Manisa'mız ikinci bir üniversiteye kavuşacaktır. Bu büyük Manisa'ya yakışan bir eğitim merkezi olacaktır." şeklinde konuştu.

Kategori : Eğitim
Tarih : 9/6/2013 14:16
Hit : 2390




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 5

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I