| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
MERYEM ANA KÜLTÜR MERKEZİ AÇILDI
MERYEM ANA KÜLTÜR MERKEZİ AÇILDI
Kula Belediyesi tarafından 2011 yılında restorasyonuna başlanan Meryem Ana Kilisesi restorasyon çalışmalarının ardından Kula'da Kültür Merkezi olarak hizmete girdi.
Meryem Ana Kültür Merkezi açılışına AK parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İlçe Emniyet Müdürü Tarkan Gündoğdu, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Enginar, belediye meclis üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın Kula Belediyesi olarak ilçede başlattıkları restorasyon çalışmaları ile kültürel miraslara sahip çıktıklarını yıllardır atıl durumda duran Meryem Ana Kilisesi'nin restorasyon çalışmalarının 2011 yılında bittiğini bir yıl gibi kısa bir sürede restorasyon çalışmalarının tamamlanarak kültür merkezi olarak hizmete girdiğini söyledi. Kula'da restorasyon çalışmaları noktasında çalışmaların büyük titizlikle yapıldığını ifade eden Aşkın, tarihi evlerin restorasyonunda proje aşamalarında vatandaşlara belediye olarak yardım ettiklerini belirtti. Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın Meryem Ana Kültür Merkezi'nin Minyatür Kula sergisine ev sahipliği yaptığını sözlerine ekledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ise yaptığı konuşmada AK Parti hükümeti olarak restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini bu kültürel mirasların gelecek nesillere taşınması adına çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kula'nın tarih, kültür ve medeniyetler şehri olduğunu ifade eden Tanrıverdi, Kula'nın köklü tarihine sahip çıkmak ve bu tarihi tüm dünyaya tanıtmak adına Kula-Ankara el ele vererek çalıştıklarını ifade etti. Kula'nın kurtuluşunun 91. yıl etkinlikleri ile birkaç gündür ilçede olduğunu belirten Tanrıverdi, belediye tarafından düzenlenen yarışmalarla kültürel mirasın tanıtılmaya çalışıldığını bu mirasın gelecek nesiller tarafından da sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Tanrıverdi "Meryem Ana Kilisesi yıllardır atıl durumda kaderine terk edilmişti. Belediye tarafından yapılan çalışmaların ardından 2011 yılında restorasyon başlandı. 2012 yılında da kültür merkezi olarak hizmet vermeye başladı. Bu kültür merkezinin Kulalılara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.





Kategori : Kültür Sanat
Tarih : 9/6/2013 14:45
Hit : 2257




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 1223

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I