| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
BAKAN YARDIMCISI ARZU, FABRİKA AÇILIŞINA KATILDI
BAKAN YARDIMCISI ARZU, FABRİKA AÇILIŞINA KATILDI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Salihli ilçesinde fabrika açılışına katıldı. Amcasının oğluna ait fabrikanın açılışına ünlü oyuncu Erkan Petekkaya da katıldı.
Hayvancılık sektörüne 1983 yılında ilk adımı Pethask A.Ş. Hayvan Sağlığı Hizmetleri, Veteriner alet ve ekipmanları adıyla adım atan Farmavet İnternational, Ar-Ge Üretim Tesisleri'nin Salihli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yerleşkesinin açılışı törenle gerçekleştirildi. Açılışa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, ünlü oyuncu Erkan Petekkaya, işadamları ile davetliler katıldı.

"MÜTEŞEBBİSLERİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu yaptığı konuşmada, "Türkiye 230 milyar dolar gayri milli hasıladan 780 milyar dolar gayri milli hasılalara gelirken 36 milyar dolar ihracattan bugün 150 milyar dolar ihracata geldiği süreçte bizde tarımda hükümetimizin vermiş olduğu desteklerle tabi üreticimizin tarıma dayalı sanayicilerimizin yapmış olduğu çalışmalarla tarımda dünyanın 11. ekonomisinden 7. büyük ekonomisi haline geldik" dedi.


Bakan Yardımcısı Arzu, "Son 10 yılda ülkemizde çok büyük gelişmeler oldu. Türkiye dünyanın 15. büyük ekonomisi oldu. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, alt yapıda çok büyük değişiklikler oldu. Bu değişiklikler aynı zamanda içinde bulunduğumuz tarım sektöründe de büyük değişikliliklerin olmasına neden oldu. Türkiye 230 milyar dolar gayri milli hasıladan 780 milyar dolar gayri milli hasılalara gelirken 36 milyar dolar ihracattan bugün 150 milyar dolar ihracata ulaştık. Bugün Avrupa'nın tarımsal hasıla anlamında birinci ekonomisi haline geldik. Yani 2002 yılındaki 23 milyar dolar tarım hasılasını bugün üreticilerimiz ve sanayicilerimizle birlikte 63 milyar dolara getirdik. Yine 4 milyar dolar olan tarımsal ihracatımız bugün 16 milyar dolara geldi. Tabi bu tesadüfen gelen bir şey değil. Hükümetimizin istikrarlı çalışmaları, halkımızın 5 seçim üst üste hükümetimize vermiş olduğu destek, sağlanan huzur ve demokrasi ortamı bu başarının oluşmasında büyük katkı sağladı. Halkımız bizi destekliyor, bizde halkımızın bu desteğine layık olacak şekilde çalışmalarımızı istikrar içerisinde sürdürüyoruz. 2023 yılında hedeflemiş olduğumuz 500 milyar dolar ihracata, tarımsal alanda da 150 milyar dolar gayri milli hasılaya ve 50 milyar dolar ihracata ulaşabilmemiz için değerli müteşebbislerimizin desteğine ihtiyacımız var" dedi.

İş adamı Ercan Petekkaya'nın amcasının oğlu ünlü oyuncu Erkan Petekkaya ise, "Ben Ercan ağabeyimin elinde büyüdüm. İstanbul'a geldi. 30 metrekarelik bir alanda veteriner klinik açtı. Ben onun yanında çıraklık yaptım. Bostancı'da oturuyorduk. Paramız yoktu. Trenle Gebze'ye gidip gelirken karnımızın açlığını bastırmak için mısır alıp yiyorduk. Beni her zaman yanında tuttu sabahın 4'ünde telefon gelirdi onunla ameliyata giderdim. Benim işadamı olmamı istiyordu, ama sanatçı oldum" dedi.

Farmavet Inernational Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Petekkaya da, "30 yıl sürdürülebilir bir işi yapabilmek belli meziyetleri gerektirir. Benim en önemli felsefelerimden bir tanesi hayal etmek. Hayal edeceğiz ama hayalci olmamız lazım. Bu da zor bir zanaat" dedi.

Kesilen kurdelenin ardından fabrika gezildi.





Kategori : Ekonomi
Tarih : 9/7/2013 00:19
Hit : 2556




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 8

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I