| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
HİSARCIKLIOĞLU, HZ.HATİCE'Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ
HİSARCIKLIOĞLU, HZ.HATİCE'Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni yönetimine tebrik ziyaretinde bulundu.
Helikopterle Şehir Stadı?na inen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu buradan Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası'na geçti. Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri tarafından karşılanan Hisarcıklıoğlu, odanın konferans salonunda oda üyeleri ve davetlilere hitap etti.

Hisarcıklıoğlu konuşmasında özellikle kadın girişimcilere özel zaman ayırdı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası yeni yönetimini tebrik etmek için buraya geldim. Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde iki bayan yönetici olduğunu gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Anneler, babalar size sesleniyorum. Erkek çocuklarınıza verdiğiniz girişimcilik şansını kız çocuklarınıza da verin. Bugüne kadar Anadolu'da hep kadınlar geri plana itildi. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Dolayısıyla kadın girişimcilere daha çok fırsat vermeliyiz. Kadın nüfusuna oranla kadın girişimci sayımız çok az. Bu sayıyı artırmalıyız. Peygamberimizin il eşi Hz. Hatice de başarılı bir tüccardı. Ve peygamberimiz O'nun yanında çalışmıştı" dedi.

Rıfat Hisarcıklıoğlu Alaşehir'de üretilen Üzümlü ekmekten de yiyerek "Üzümü bütün yiyeceklerde kullanalım ve üzüm tüketimini önce kendi ülkemizde artırmayı öğrenelim" dedi.

"3T ALAŞEHİR İÇİN VAZGEÇİLMEZ"

Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, da Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ederek başladığı konuşmasında "Alaşehir için olmazsa olmaz olan '3T' vazgeçilmezimizdir. Tarım, Termal ve Turizm olarak adlandırdığımız '3T' Alaşehir'in geleceği niteliğindedir. Ayrıca Akarca Mahallesi çevre yolu kıyısında bulunan 5 dönüm arsamıza 12 yıllık Ticaret ve Sanayi Odası Koleji yapmak istiyoruz. Bu çalışmalarımızda sizlerin destek ve yardımlarını bekliyoruz" dedi.

Ziyaret sonrasında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'na içerisinde üzüm ve lokum bulunan hediye paketi takdim edildi. Ayrıca Hisarcıklıoğlu'na Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan tarafından plaket verildi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Alaşehir Ticaret Borsası'nı da ziyaret ederek Borsa Başkanı Hüseyin Soygur'den Alaşehir'in ekonomisi hakkında bilgi aldıktan sonra ilçeden ayrıldı.

HZ. HATİCE, KADIN GİRİŞİMCİLERE ÖRNEKTİR

Türkiye'de nüfusun yarısının kadın olmasına rağmen girişimcilerin ancak yüzde 6'sının kadın olduğuna dikkat çeken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bu konuda işadamlarından kadın girişimcilerin ön plana çıkarılarak genç kızlara rol model yapılmasını istedi. Hisarcıklıoğlu; "Bizde genel olarak adedin kızlarımız iyi bir eğitim alsın ondan sonra da iyi bir evlilik yapıp evde otursunlar" olduğunu belirterek şunları söyledi: "Genellikle babalarımızın tavrı bu yönde. Ama israf haramdır kültüründen geliyoruz. Devletin 76 milyonunun imkanlarıyla ilkokuldan üniversiteye kadar okutacaksınız. Kızını kimya mühendisi yapacaksınız ondan sonra da evlendikten sonra evinde oturacak. Ben böyle düşünen kardeşlerime şunu söylüyorum. Elhamdüllilah müslümanız. Bizim rehberimiz, öncü olarak seçtiğimiz kişi kimdir? Kimi örnek alıyoruz yaşarken. Peygamber efendimizi. Peygamber efendimizin eşi Hz. Hatice validemiz devrin en büyük tüccarıydı. Peygamber efendimiz onun yanında çalışıyordu. Sünnet dediğimiz peygamberimizin yaşantısını örnek almaktır. Hem diyeceğiz ki biz rehberimiz peygamberimiz diyeceğiz hem de onun yolunda gitmeyeceğiz. Bu olmaz."

Zenginliğe gidebilmenin tek yolunun girişimci sayısını artırmaktan geçtiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erkeklerden 80-90 yılda bir milyon girişimci çıkarmışız. Özellikle kullanmadığınız alanlarda bayan girişimcileri yönlendirmeniz lazım. Ben buradan bütün babalara sesleniyorum; Oğullarınıza gösterdiğiniz hassasiyetin aynısını kızlarınıza da gösterin. Miras hukukunda hak ne diyorsa o şekilde hareket edin. Kızdır, yarın damat getirecektir diye onların haklarını yemeye kalkmayın."

BALO PROJESİ, REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTIRACAK

Hisarcıklıoğlu, Batı Anadolu'daki sanayici ve ihracatçıya ait yüklerin, Avrupa'nın iç kesimlerine demiryolu ile ulaştırılmasını sağlayacak olan Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu'na (BALO) değindi. Hisarcıklıoğlu, organizasyonun tüccar, sanayici ve ihracatçıya büyük kolaylıklar sağlayacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizim eski tren yolu taşıma mantığımız, tren ne zaman dolarsa o zaman kalkar. Bir dolmuş mantığıyla demiryollarımız var. Bunun büyük bir eksikliğini hissettik. Manisamızın üzümü Avrupa'ya neyle gidecek. Karayoluyla. Karayoluyla Kapıkule'ye kadar o kamyonun harcayacağı yakıt parası bizim çiftçimize tüccarımıza kalsa yeter de artar bile." Dünyanın en pahalı akaryakıtını kullandığımızı anlatan Hisarcıklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Onun için rekabet üstünlüğümüzü daha da güçlü hale getirebilmek için yarın Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Bülent Koşmaz'ın TOBB yönetimiyle birlikte çalıştığımız Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonu'nu başlatıyoruz. Ulaştırma Bakanımızla birlikte ilk trenimizi Avrupa'ya hareket ettiriyoruz. İşte ne yapıyor odalar, tüccarın sanayicinin ihracatçının işini kolaylaştırıyor. Maliyetini düşürüyoruz. Biz al sana cebine para diyemeyiz. Bizim görevimiz onun işini kolaylaştırmak. Sayın Koşmaz, bunu konuya özel önem göstereceği için yeni yönetimimizde yer almamıştır. Kendisini bu çalışmalarından dolayı kutluyorum."

2023 HEDEFİ KİŞİ BAŞINA 25 BİN DOLAR MİLLİ GELİR

Türkiye'nin önemli süreçlerden geçtiğine dikkat çeken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, birlik ve beraberliğin çok önemli olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye'yi 76 milyon olarak farklı düşüneceğiz. Ama farklılıklarımızı birlikte, ayrışmadan, birbirimizle kavga etmeden bir araya gelip meselelerimizi ortak çözebilirsek o zaman bileğimizi 2015 sonrasında kimse bükemez. Nedir 2015 sonrasında hedef. 2023'te fert başına düşen milli geliri 10 bin dolardan 25 bin dolara çıkartmaktır. Bu da ancak sizin sayenizde olacak. Bugünden tam 2.5 misli daha fazla zengin olacağız."



Kategori : Ekonomi
Tarih : 9/9/2013 11:48
Hit : 2621




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 2

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I