| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
BAŞKAN HİSARCIKLIOĞLU'NDAN AKHİSAR ÇIKARMASI
BAŞKAN HİSARCIKLIOĞLU'NDAN AKHİSAR ÇIKARMASI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Manisa'daki bazı ilçelerin Oda ve Borsa yönetimlerine, destekleri nedeniyle teşekkür ziyaretlerinde bulundu.
İlk ziyaretini Akhisar Ticaret ve Sanayi Odasına (ATSO) yapan Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyelerini, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Meclis Başkanı Şenol Ürküp ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Toplantı salonunda konuşan ATSO Meclis başkanı Şenol Ürküp; "TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ATSO'da ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Zeytin'in başkenti olarak isimlendirdiğimiz ve Marka kent olma yolunda diğer sivil toplum örgütleri ile ciddi çalışmalar yaptığımız Akhisar'ımızda Sayın Başkanımızın bu ziyareti çok ciddi bir heyecan ve destek vermiştir. Bu ziyaretlerinden dolayı ATSO Meclis Başkanı ve yönetim kurulum adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz; "4 Mayıs itibarıyla çok demokratik bir seçim süreci yaşadık ve tamamladık. Halkımızda bize böyle teveccüh de bulundu, üst düzey bir sorumluluk gerektiren bir görevi de bize verdiler. Bu birlikteliğimizi, gerek, borsayla, gerek belediyeyle, gerekse diğer sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Akhisar'ımıza çok farklı güzellikler katma noktasında heyecanla yola çıktık. Saygı değer TOBB başkanımızın bu ziyareti de bize kuvveyi manevi olmuştur. Bir insanın kıymeti himmeti nispetindedir. Kimin himmeti, milletiyse o tek başına millettir, kaide vardır. Ben Rifat Hisarcıklıoğlu başkanımla yönetim kurulumuzla birlikte Ankara'da birkaç defa bir araya geldim. Gerçekten hamiyetiyle ve himmetiyle tek başına bir millet olduğunu ve dolayısıyla bu teveccühü de tüm delegelerin tek aday olarak gösterdiği bir seçimle tekrar başkan seçildi, sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyorum. Bizim vazifemiz sadece o yapılanları üyelerimize o hizmeti getirebilmek ve sunabilmektir. Başkanım bizlere Konsey'de görev verdi bundan sonra verilecek her görevde hazırız. Tekrar ziyaretinizden dolayı başkanım ve yönetim kurulu üyelerimize şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu; "Bugün Akhisar Ticaret ve Sanayi odasında var oluşumuz 3 tanedir. Bunlardan birincisi 4 Mayıs'ta seçimlerini tamamlamış Akhisar Ticaret ve sanayi odamızın meclisini, yönetim kurulu başkanı ve yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımıza hayırlısı olsun münasebetiyle bugün buradayız. Bu zor dönemde 4 yıl boyunca bu görevi en iyi şekilde yapmayı nasip eder. Bu seçimler TOBB için en uzun seçim süreci oldu, tam 10 ay sürdü. TOBB devrim niteliğinde bir değişim oldu. Tarihimizde olmadığı kadarıyla ve yüzde 49 oda başkanlarımız değişti. Bu güne kadar böyle değişim yoktu. TOBB delegesinin yüzde 69'zu değişti. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odamızda da yüzde
64 olarak değişim yaşandı" dedi.

Hisarcıklıoğlu; "İkincisi de 1 Ağustos'ta gerçekleşen seçimde 364 Oda ve Borsa içersinde Akhisar Ticaret ve Sanayi Odam ve Akhisar Ticaret Borsam dahil olmak üzere, 364 Oda ve Borsa, bin 740, delegenin bin 734'nün ortak imzasıyla tekrar TOBB başkanlığına seçilme onurunu yaşadım. Bu bizim görevimizi ve sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Bizimde sorumluluğumuz aynı sizler gibi üyelerimize hizmet etmektir. Bu makamlarda para, pul yoktur, bu makamlar da hizmet vardır. Hizmet edebilmenin yolu da fedakarlıktan geçiyor" dedi.

Hisarcıklıoğlu; "Üçüncüsü de Manisa Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Bülent Koşmaz'ın başlattığı, daha sonra TOBB desteğiyle, Oda ve Borsaların desteğiyle, OSB destekleriyle Türkiye'de bir ilki başlatıyoruz. Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. (BALO) tarafından düzenlenen Anadolu'dan Avrupa'ya ilk özel teşebbüs blok tren seferinin stardını Ulaştırma bakanı sayın Binali Yıldırım ile birlikte düdüğü çaldık ve treni hareket ettirdik. Bunu başlattığı için Bülent Koşmaz'a sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Ortak akılda ortak hedef haline getirebilirsek işte o bunları birlik beraberlik içersinde çözebiliriz. Bunu çözersek te, bu iki seneyi sıkıntısız geçirirsek 2015'ten sonra kimse bizim önümüzü tutamaz. Türk milletinin çimentosu olan sizlersiniz, sizlere ve bizlere çok büyük rol düşüyor" diyerek sözlerini tamamladı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ağız tadı olarak getirdiği çikolataları ve Yunus Emre'nin şiir kitabını Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve Meclis Başkanı Şenol Ürküp'e verdi. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz'da, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na Akhisar'ın meşhur zeytin çeşitlerinden oluşan paketi hediye etti.

TİCARET BORSASINI DA ZİYARET ETTİ

TOBB Rifat Hisarcıklıoğlu, ikinci ziyaretini Akhisar Ticaret Borsasına yaptı. Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyelerini, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Meclis Başkanı Bahattin Alkın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Yönetim kurulu toplantı salonunda konuşan Meclis Başkanı Bahattin Alkın'ın hoş geldiniz konuşmasından sonra Zeytinin ana vatanı ve başkenti olan Akhisar'a hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Akhisar Ticaret Borsası başkanı Alper Ahlat; "1985 yılında bir milyon 250 bin zeytin ağacının olduğu, bu gün 12 milyon ağaç sayısına ulaştı. Yeşil zeytinin Türkiye'de yüzde 70'ni, sofralık siyah zeytinin de yüzde 36'lık Pazar payına sahibiz. Şu ana kadar Akhisar'ın tanıtımını yapmak için her türlü çalışmaları yaptık ve sizlerin verdiği destekle daha da güçlenmek istiyoruz. Zeytin ve Zeytinyağı tanıtım komitesini hayata geçirtip tanıtım noktasında da başarılı noktalara gelirsek Akhisar'da bir adım daha ileriye gideceğimizi düşünüyoruz. Sizden bu konular için isteklerimiz var. Akhisar'ı kısaca zeytin ve zeytinyağı kısmıyla, Borsamızla ürünleriyle kotasyonda olan ürünlerle anlatalım istedik. Akhisar'ımızın birçok ürünleri var. Size de yeniden seçildiğiniz için hayırlısı olsun dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

TOBB Rifat Hisarcıklıoğlu; "Bu yeni dönemde bu zorlu görevi üstlenen yeni meclisimize, yönetim kurulu başkanımıza, meclis başkanımıza hayırlısı olsun dileklerimizi iletmek için buradayız. Burada Emim Demirci başkanımıza da böylesine genç kardeşlerimizim önünü açtığınız için kutluyorum. Akhisar Ticaret Borsamızın başına müktesebatı çok yüksek bir kardeşimizi getirdiğiniz içinde desteklediğiniz içinde sizi kutluyorum. Allah hepinize önümüzdeki 4 yılda hayırlısıyla görevinizi yapmayı nasip eder, dileklerimi iletmek istiyorum. 1 Ağustos'ta gerçekleşen seçimde 364 Oda ve Borsa içersinde Akhisar Ticaret ve Sanayi Odam ve Akhisar Ticaret Borsam dahil olmak üzere, 364 Oda ve Borsa, bin 740, delegenin bin 734'nün ortak imzasıyla tekrar TOBB başkanlığına seçilme onurunu yaşadım. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Bülent Koşmaz'ın başlattığı, daha sonra TOBB desteğiyle, Oda ve Borsaların desteğiyle, OSB destekleriyle Türkiye'de bir ilki başlatıyoruz. Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. (BALO) tarafından düzenlenen Anadolu'dan Avrupa'ya ilk özel teşebbüs blok tren seferinin stardını Ulaştırma bakanı sayın Binali Yıldırım ile birlikte düdüğü çaldık ve treni hareket ettirdik. Buda Zeytinin başkenti olan Akhisar'ımızı çok ilgilendiriyor. Halkımızı zeytinyağı tüketimi noktasında bilinçlendirme bu kampanyamız. Yıllarca zeytinyağı millete yanlış ve en sağlıksız yağ olarak empoze edildi ve maalesef bu oyuna hepimiz geldik. Ama bu gün anlaşılıyor ki dünyanın en uzun ömürlü insanları Akdeniz mutfağıyla beslenenler, dünyanın en uzun Ömürlü insanı zeytinyağı tüketenlerdir. Aslında en sağlıklı yağ Zeytinyağıdır. Manisa'da en önemli iki ürün yetişiyor. Bunların başında zeytin ve zeytinyağı geliyor, diğeri de üzümdür. Siz burada Akhisar'da, biz Türkiye genelinde bu çalışmayı yaparak milleti bir arada tutma, ayrışmadan bir arada tutma vazifemizi en iyi şekilde yapmamız lazım, Allah hepimizin yolunu açık etsin" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ağız tadı olarak getirdiği çikolataları ve Yunus Emre'nin şiir kitabını Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ve Meclis Başkanı Bahattin Alkın ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'e verdi. Akhisar Ticaret Borsası başkanı Alper Alhat'ta, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na Zeytin dalı rozetini taktı.

TOBB Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyelerini, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Akhisar Ticaret Borsası Meclis başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Köfteci Hünkar'da Akhisar'ın meşhur Köftesi, Kuzu Çevirme yediler.





Kategori : Ekonomi
Tarih : 9/9/2013 13:06
Hit : 1576




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 76

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.01 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I