| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
42 Yıllık Proje Hayata Geçiyor
42 Yıllık Proje Hayata Geçiyor
Saruhanlı'da, projesi 1970 yılında hazırlanan fakat bugüne kadar bir çalışma yapılmayan Gevenlik Sulama Göletinin yapım işinin 15 Ocak'ta ihaleye çıkarılacağı belirtildi.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Çaltepe ile Sarıçam köyleri arasındaki vadinin taş köprü mevkiinde, Devlet Su İşleri İzmir 2. Bölge Müdürlüğü'nce yaptırılacak gölet, yöredeki 18 bin dekar tarım arazisini sulayacak.

Manisa İl Genel Meclisi'nin Saruhanlılı üyeleri Mehmet Baltacı ve Mehmet Salatacı, Paşaköy Belediye Başkanı Dilşat Ulaş ile birlikte göletin yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu. Mehmet Baltacı, yaptığı açıklamada, 42 yıllık hayalin gerçek olacağını belirterek gölet projesinde gelinen son noktayla ilgili bilgi verdi. Gevenlik sulama göleti projesinin 1970 yılında taşkınların önlenmesi, tarımsal sulama ve İzmir'in içme suyu ihtiyacının bir kısmının karşılanması amacıyla hazırlandığını belirten Baltacı, o yıllarda İzmir'e farklı bir bölgeden su bulununca bu projenin rafa kaldırıldığını hatırlattı. Rafa kaldırılan projeyi iki yıl önce DSİ arşivlerinden çıkarıp hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını ifade eden Baltacı, şunları söyledi; "Girişimlerimiz sonucu gölet projesi güncellendi. Bölgede zemin etüdü yapıldı. Sonuçlar olumlu çıktı. Göletin yapım işi 15 Ocak?ta ihale edilecek. Sözleşme imzalandıktan 10 gün sonra da yer teslimi yapılacak. İşi alan yüklenici firma yer tesliminden sonra 400 günde göleti tamamlayıp teslim edecek. 2014 yılı Mart ayında da göletin açılışının yapılmasını temenni ediyorum."
İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Salatacı ise, maliyeti 5 milyon lirayı bulan Gevenlik sulama göleti tamamlandıktan sonra Paşaköy, Sarıçam, Kalemli, Çaltepe, Tepecik, Karayenice ve Halıtlı köylerinde toplam 18 bin dekar tarım arazisinin suya kavuşacağını ifade etti. Göletin yapımıyla birlikte bölgedeki arazilerin sulanması için yer altına kapalı sistemle borular döşeneceğini ifade eden Salatacı, sözlerini şöyle sürdürdü: "42 yıldır çivi çakılmamış. Biz bu projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çaltepe ve Gökbel köyünden gelen çayın suyu göleti kısa sürede doldurur ve tarımsal sulama yapılır. İleriki yıllarda balık üretimi başlar. Öte yandan Sarıçam'dan Çaltepe'ye giden yol, sular altında kalacağından bu yolun 50 metre yukarısından yeni bir yol açıldı." Paşaköy Belediye Başkanı Dilşat Ulaş da, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür etti.


Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 12/23/2012 18:57
Hit : 430




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 107

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I