| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
SALİHLİ MEVLANA CAMİİ İBADETE AÇILDI
SALİHLİ MEVLANA CAMİİ İBADETE AÇILDI
Salihli İlçesi'nde 2008 yılında dönemin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun da katılımıyla temeli atılan Şerife-Sinan Sözen Mevlana Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Açılışa AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ve daire müdürleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay "Böyle güzel bir mabedin açılış töreninde sizlerle bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Biz, çeşitli nedenlerle özellikle ekonomik olumsuzluklar dolayısıyla okullarımızın ve camilerimizin yapılamayan eksikliklerin giderilmesi için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bu camiimizde de, Salihli Belediyesi'nin bir katkısı olmuştur bundan dolayı da gurur duyuyoruz. Bundan sonrada güzel Salihlimizi daha iyi noktalara taşımak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz." dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise "Bu camiinin yapımında en önemli katkıyı yapan Şerife Sinan Özen ailesine ve diyanet camiasında emeği geçen tüm din görevlilerine de şükranlarımı sunuyorum. Dünyada terörün, zulmün ve kötülüklerin son bulması için, çocukların, kadınların, insanların Kur'an'la ve camiiyle son bulması gerekir. Bizler kendisine kitap indirilen ve ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız. Bu güne kadar insanlarımız, camilere, Kur'an kurslarına, İmam Hatip liselerine sahip çıkmıştır ve sahip çıkmaya devam edecektir." diye konuştu.

Salihli İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu ise, "Camilerin önemini çok fazla anlatmaya gerek yok hepimiz biliyoruz. Camiiler islam beldelerinde, İslam'ın Mührü'dür. Kısaca böyle tarif etmek istiyorum. Ben sizlerden bugün özellikle Mısır'da, Suriye'de, Filistin'de, Irak'ta, Kerkük'te. Doğu Türkistan'da; kısaca Türkmenistan coğrafyasında zulüm gören tüm kardeşlerimiz için ayrıca, özellikle hususiyetle dua rica ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından, caminin açılış kurdelesini Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Salihli İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ve Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan birlikte kesti.

Mevlana Cami, 2 bin 165 metrekare arsa üzerinde, 945 metrekare inşaat alanında çift minare ve çift şerefeli olarak inşa edildi. Camide aynı anda bin 700 kişi namaz kılabiliyor.



Kategori : Güncel
Tarih : 9/10/2013 02:36
Hit : 2998




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 60

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I