| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
HİZMETE AÇILAN KÖPRÜ 8 KÖYE ULAŞIM SAĞLAYACAK
HİZMETE AÇILAN KÖPRÜ 8 KÖYE ULAŞIM SAĞLAYACAK
Demirci ilçesine bağlı Yenice köyü ile İsmailler köyü arasında İki köyü birbirinden ayıran dereyi yazın hayvan sırtında kışın ise zorluklarla geçmeye çalışan bölge halkı yapılan köprü sayesinde ulaşım sorunu ortadan kaldırıldı.
Bir süre önce gündeme gelen Demirci ilçesine bağlı Yenice köyü sakinlerinin yol çilesi sona erdi. Konunun gündeme gelmesinin ardından harekete geçen yetkililer Demirci çayı üzerinden köylerine gitmek için yıllardır köylerini ana yola bağlayan bir bağlantı olmadığı için tam bir saatte 45 kilometrelik dağ yolunu katediyordu. Yapılan köprü sayesinde İki köy ile ulaşım kolaylaşırken 8 köye de ulaşım sağlanabilecek.

İki köy arasındaki Demirci çayı üzerine Manisa İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan köprü, törenle hizmete açıldı. Açılışa Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Selçuk Özdağ, Demirci Kaymakam Vekili Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Demirci İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Bayram Tahanoğlu, Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bakaç, Demirci Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Taşlı, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti Demirci İlçe Başkanı Selami Selçuk, İl Genel Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

35 METRE UZUNLUĞUNDAKİ KÖPRÜ 60 GÜNDE TAMAMLANDI

Açılışta konuşan Yenice köy muhtarı İbrahim Karaşahin, köprünün yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, 60 gün gibi kısa bir sürede köprünün tamamlanarak hizmete açıldığını kaydetti. Solmaz, "Bu milletin imkanları hep vardı. Bu ülkeye 10 yıldır hizmet ediyoruz. Manisa'ya gökten, uzaydan para getirmedik. Sadece bu ülkenin tercihlerini değiştirdik. Köylerimizin yolları köprüleri yokken çocuklarımız dere artlarından okullara giderken bu memleketin Ankara'sı o yüksek enflasyon dönemlerinde yüzde yüz faizlerle borçlanıp Özel İdareye paralar gönderirken ne yazık ki devleti o günlerde yöneten idarecileri ve siyasetçileri bu paraları milletin hizmetine değil kendi arzu ve heveslerine harcadılar. Gün değişti artık gün millete hizmet etme günü." diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise konuşmasında, "Bugün önemli bir köprünün açılışını yapıyoruz. İhaleyi kazanan firmamızın üstün gayret ve çalışması neticesinde köprümüz iki ay gibi kısa bir süre de tamamlandı. İnşallah nice köprüler ve nice yolları sizlerin hizmetine açacağız."

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de, "Memleketimizde yeni yapılan köprülerin açılacağını duyunca diğer milletvekili arkadaşlarımızla Ankara'dan koştuk geldik. Bu köprü gerçekten önemli bir köprü. Bu köprü aynı zamanda köyümüzün, köylerimizin Demircimizin yıllardır ihmal edildiğinin önemli bir göstergesidir. Yıllardır benim sevgili hemşerilerim zor şartlarda buradan karşıdan karşıya ulaşımını sağlamak isterken bundan haberdar olan yetkililerimiz muhtarımızın talebiyle hemen işe başladığımız bir köprüyü kulaklarımız açık olduğu için gözlerimiz gördüğü için ihmalin ihanet noktasına vardığı bir noktayı hissettiğimiz için hemen işe koyulduk. Valimizin talebi İl Özel İdaremizin kararı ve yetkili arkadaşlarımızın üstün gayreti ile köprümüzü kısa sürede tamamladık." diye konuştu. Tanrıverdi konuşmasının sonunda köprüye isim konusunda geçen yıl Hakkari'nin Oğul köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında teröristler tarafından yola döşenmiş bombanın patlatılması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Hikmet Güler'in verilmesinin uygun olacağını belirtti.


YENİ KÖPRÜNÜN İSMİ ŞEHİT HİKMET GÜLER OLACAK


Manisa Valisi Abdurrahman savaş ise konuşmasında, köprünün isminin Şehit Uzman Çavuş Hikmet Güler'in verilmesinin uygun olacağını kaydederek kısa sürede tamamlanan köprünün hayırlı uğurlu olması dikellerinde bulundu. Vali Savaş ayrıca basınında bir kamu görevi yaptığını belirterek Yenice sakinlerinin durumunu haber yapan basına da teşekkür etti. Tören daha sonra köprünün gününden önce bitiren müteahyite teşekkür plaketi takdim edildikten sonra köprünün açılış kurdelesi kesildi.



Kategori : Yerel Yönetim
Tarih : 9/10/2013 02:45
Hit : 3700




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 47

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I