| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
ÖĞRENCİ VELİSİ İKİ EĞİTİMCİYİ DARP ETTİ
ÖĞRENCİ VELİSİ İKİ EĞİTİMCİYİ DARP ETTİ
Okul öncesi eğitimde yıl içerisindeki giderler için istenen ve valilik kararıyla belirlendiği ifade edilen ücret, Turgutlu'da velinin eğitimciyi darp etmesiyle sonuçlandı.
Olay, Turgutlu'da meydana geldi. Çocuğunu okul öncesi eğitim için Namık Kemal İlkokulu'na yazdırmak isteyen bir veli, okul idaresi tarafından istenen ücrete tepki göstererek, dün Okul Müdürü Nuri Kara'yı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde konuyu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne taşıdığı için, bugün de Okul Müdür Yardımcısı Zülfeli Puliçe'yi okul girişinde darp etti.

Olayın duyulması üzerine Namık Kemal İlkokulu'nu ziyaret eden Eğitim Bir-Sen Turgutlu Temsilci Başkanı Kudret Uçar ve Türk Eğitim-Sen Turgutlu Temsilci Başkanı İsmail Alsaç ile Eğitim-Sen Turgutlu Temsilci Başkanı Engin Ok telefonla Okul Müdürü Kara ve Müdür Yardımcısı Puliçe'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Okul Müdürü Nuri Kara ve Müdür Yardımcısı Zülfeli Puliçe, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken; tamamen talimatı uyguladıklarını belirtti. Konuya sert tepki gösteren Eğitim Bir-Sen Turgutlu Temsilci Başkanı Kudret Uçar ve Türk Eğitim-Sen Turgutlu Temsilci Başkanı İsmail Alsaç, bu olayların bir daha yaşanmaması temennilerinde bulunurken, yetkililerin okul idarecileri ve öğretmenlere sahip çıkmasını istedi.

Olayı şiddetle kınadıklarını ifade eden İsmail Alsaç, şöyle konuştu: "Öğretmen arkadaşlarımız, idareci arkadaşlarımız bu tür olaylarla sık sık karşılaşıyor. Maalesef bu tür olaylarda bir sonuç alınmadı, yapanların yanına kar olarak kaldığını düşünüyoruz. Sonuçta hiçbir işlemin olmadığını görüyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız, idareci arkadaşlarımız darp edildiğiyle kalıyor. Burada yetkilerin bu olaylara daha duyarlı daha etkin bir şekilde gitmelerini temenni ediyoruz."

Bu tür olayların maalesef eğitim camiasını derinden yaraladığını ifade eden Kudret Uçar, Namık Kemal İlkokulu'nda yaşanan son olayı şiddetle kınadığını ve tasvip etmediğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim görevimiz tamamen çocuklarımızı eğitmek, hayata en iyi şekilde hazırlamaktır. Bu tür şiddet olayları görmek istemediğimiz gelişmelerdir. Daha önce öğretmen arkadaşlarımız ve idarecilerimiz bu tür olaylara maruz kaldı. Yetkililerden bu olaylar karşısında daha etkin işlem yapılmasını ve üstüne gidilmesini istiyoruz."

Kategori : Eğitim
Tarih : 9/11/2013 07:28
Hit : 2319




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 32

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.00 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I