| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
CBÜ'DE TÜP BEBEK MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
CBÜ'DE TÜP BEBEK MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Tüp Bebek Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
2 yıldır kurulum aşamasında olan tüp bebek merkezinin açılış törenine CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, CBÜ Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Var, Tüp Bebek Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tayfun Özçakır ve Tüp Bebek Merkezi çalışanları katıldı.

Açılış töreninde konuşan Tüp Bebek Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tayfun Özçakır, 6 personelin görev yaptığını ve önümüzdeki hafta ilk tüp bebek işlemini yapacaklarını belirterek, "Hemen hemen herkesin hayattaki en büyük özlemlerinden bir tanesi çocuk sahibi olabilmektir. Ama evli çiftlerin yüzde 15?i maalesef bu duyguyu tatmakta sıkıntı çekiyor. Manisa?nın bir buçuk milyonluk nüfusunda her yıl 15 bin çift evleniyor. Her yıl 1500-200 çift çocuk sahibi olamayan çiftler kervanına katılıyor. Her yıl bu havuza bu kadar kişi ilave oluyor. Bu merkez Manisa?da çok büyük bir ihtiyacı giderecek." dedi.

Tüp Bebek Merkezi kurmanın kolay olmadığına vurgu yapan Prof. Dr. Özçakır, altyapı, teknoloji ve deneyim gerektiğini söyledi. Özçakır ayrıca, tüb bebek başvurularını da almaya başladıklarını kaydetti.

"ORTALAMA SPERM SAYISI DÜŞTÜ"

Çocuk sahibi olamama nedenlerinin eskiden yüzde 70 oranında kadınlardan kaynaklandığını açıklayan Prof. Dr. Özçakır, "Çocuk sahibi olamama sorununun erkeklerden kaynaklanmasındaki oran eskiden yüzde 30 civarındaydı. Ancak son zamanlarda bu skala yüzde 50 kadın, yüzde 50 erkek olmak üzere değişti. Ortalama sperm sayısı çok düştü. Normal sperm sayısı 100 milyonlar civarındaydı. Ancak şimdi 15 milyona kadar düştü. Çevresel faktörler, kimyasallar bu sayının düşmesine neden oldu." şeklinde konuştu.



Kategori : Sağlık
Tarih : 9/13/2013 00:47
Hit : 2625




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 80

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I