| İletişim | Künye | Arşiv/ Arama |
Hani Nerde Sosyal Devlet Anlayışı ?
Hani Nerde Sosyal Devlet Anlayışı ?
Manisa'nın Gördes İlçesine bağlı Tepeköy'de yaşayan ve geçen ay eşini kaybeden Adile Karademir (33), bir bankadan çektikleri 28 bin TL krediyi geri ödeyemeyince, icra masraflarıyla beraber 49 bin TL gelen ödeme talimatı karşısında adeta yıkıldı.
Edinilen bilgiye göre, kalp kapakçığından rahatsız olan evli ve 3 çocuk babası Halit Karademir (40), tedavi gördüğü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bir ay önce hayatını kaybetti. Kocasını kaybetmesinin ardından 3 çocuğu ile ortada kalan ve ayrıca da hamile olduğu öğrenilen eşi Adile Karademir, eşinin acısını yaşarken evine gelen ödeme emri ile şoke oldu.

Talihsiz kadın yaşadıklarını şöyle anlattı: "Eşim köyümüzde kahvecilik ve bakkal işi ile uğraşıyordu. Köy yerinde çoğunluk alışverişler veresiye olduğu için, toptancıdan dükkanına aldığı malzemelerin parasını ödeyemez hale geldi. Köy halkına verdiğimiz veresiyeleri tahsil etmek istedik, ancak kimseden para toplanmayınca eşim benim üzerimden bir bankadan 28 TL kredi çekti. Borçlarımızın bir miktarını kapattık. Aradan bir hafta geçmeden eşim kalp krizi geçirdi. Kayın pederim ve kayın biraderimle eşimi hastaneye götürdük. Yapılan muayene ve tetkikler sonunda eşimin damarları tıkalı ve kalp kapakçığının çürük olduğu ortaya çıktı. Ameliyat ettirmek istedik, Bağkur'a olan 17 bin TL borcumuz yüzünden ameliyatı yaptıramadık. Eşim Bağkur'u geçici olarak dondurup Yeşil Kart çıkartmak istedi, henüz çıkmadan rahatsızlandı. Apar topar hastaneye kaldırdık. Hastanedeki doktorlar geç kalındığını söyledi. Eşim sabaha karşı vefat etti."

Adile Kandemir, "Eşimin hayatını kaybetmesinin ardından bankadan bir evrak geldi. Ödenmeyen 28 bin TL borcun faizi ve icra masrafları ile 45 bin TL'ye çıktığı, bunu 22 TL'sini 28 Şubat, geriye kalan 23 bin TL'yi de 31 Mayıs'a kadar ödememiz isteniyor. Ayrıca, ödemememiz halinde üç ay hapis cezası alacağım da evrakta yazılı. Eşimin bir de 5 bin 500 lira kooperatif borcu çıktı. Şimdi ben bunları nasıl öderim? Eşimin ailesi de bunu ödeyemeyeceğini söyledi. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimize 3 çocuğum ve karnımdaki 4 aylık bebeğim için yalvarıyorum. Bana yardım etsinler" dedi.
Kategori : Güncel
Tarih : 12/24/2012 11:33
Hit : 3073




Kizilay Web Banner 950X100

DİĞER HABERLER



YAZARLAR
Arif ALTUNBAŞArif ALTUNBAŞ
Yozlaşmak, yabancılaşmak, Yahudileşmek
Fatih KÖSEFatih KÖSE
Kim Kurban?
Kadir KESKİNKadir KESKİN
Bilmiyorsak, Bilgi Üretmiyorsak, Dünyanın Öbür Tarafın...
Önder GüzelarslanÖnder GÜZELARSLAN
KULA, HER KULA NASİP OLMAZ KULA
Anket :




E-Bülten :

Manisahaber.COM etkinlikleri ve yeniliklerden haberdar olmak için E-Listemize üye olun !


İstatistik :

Online
: 41

E-Üye
: 1071

Haber
: 3796

Sayfa Yükleme
: 0.02 sn

İlk Yayın Tarihi
: 03.01.2000

Y U K A R I